2013. november 19., kedd

Berlin maraton váltó

   2013-ban is a Tempelhof-reptérből mára Tempelhofer-Freiheit parkká avanzsált hatalmas területen rendezték meg Németország legnagyobb maraton váltó versenyét. Egy hatalmas hangár a versenyközpont a Start, Cél és Váltózóna területtel.

   1053 férfi vagy vegyes váltó mellett volt csak női hatos váltó, félmaraton váltó és gyerekekenek is indítottak kategóriákat. A fő férfi vagy vegyes váltókban ötös csapatok indulhattak. 12, 10, 5, 10, 5 km-es táv felosztással.

   Az úszáson szerveződtek a csapatok, 3 váltó jött össze a Berliner Wasserratten "színeiben".  Én mivel tavasz óta úszok itt, először indultam ezen a versenyen, az úszó tagokkal. A gyors csapatban persze fix helyet kaptam. :) Eredeti terv szerint 10 kilómétert futottam volna, de a maraton után egyre rosszabb lett a talpam, most a váltó verseny előtti utolsó 2 hétben meg már csak heti kétszer próbálkoztam némi óvatosabb szaladással, ne romoljon tovább a helyzet. Tempós futásokról szó sem lehetett. Végül emiatt csak egy 5 kilóméteres szakaszt vállaltam. Elsősorban azért, hogy a rövidebb táv és terhelés miatt az esetleges következmények ne legyenek olyan súlyosak. Nem akartam, hogy megint egész télen a talpam szívasson. Tavaly ugyanez volt a jobb talpammal, idén a bal kapott el. Viszont ha ezt kikúrálom több meglepetés már nem érhet. :-))

   Az alap terv, mindenki 4 perces tempón belül. Azért írtam egy kis motiválós számolgatást a futók saccolt teljesítményei alapján, hogy szerintem 2:40-en belül végezni sem lehetetlen, szép cél lenne.  Nem arattam osztatlan lelkesedést!  A harci szellem pedig nem árt, egy kis egészséges nyomás nem árthat! :-)

   A verseny, a hangulat nagyon jó volt, a nagy hangár, rengeteg ember, majdnem a teljes úszó brigád együtt.  Harmadikként futottam, volt majdnem másfél órám a rajt után.  A pálya:


   Első futó két, 6 km-es körben teljesítette a 12 kilóméteres távot. 46:04. Eddig jóóóó, egy perccel a saccolt ídőn belül.
  Második futó egy ismeretlen beugró mert az eredeti futónk sajnos tüdőgyuszit kapott. 10 km, 38:51, nagyon szép ídő. Bevált. :-)
  Harmadik futó, én, az 5 kilóméteres körön. A talpam nem hátráltatott. 17:53.
  Negyedik futó. Szenzációs 36:57 10 kilóméteren.
  Ötödik futó az utolsó 5 kilóméteres etapon 18:42-t hozott, mindezt egy combrándulással, így a végén csak "fél gázon".

Ídő 2:38:24, ááállat!

   Nem volt gyenge láncszem és mindenki gyorsabb volt a tervezettnél. Így talán még élvezetesebb volt. Ezzel az ídővel az összetett 13. helyet értük el az 1053 értékelt váltóból.
   Két korosztályba sorolták az indulókat, 1984-es születésű vagy fiatalabb (HK), illetve ídősebb (AK). A fiatal titánokkal nem vehettük fel a versenyt de az AK korosztályos összesítést megnyertük! A csapatban a magam 37 évével a legfiatalabb vagyok, a többiek azt hiszem mind 40+. Nem is rossz ez néhány mezei triatlonistától, ugye? ;-)


   Amennyire nem volt kedvem az egészhez (a talpam miatt), annál nagyobb élmény lett belőle ezen a borongós vasárnapon. És a talpam sem sínylette meg, jeee.

Eredmények: Berliner-Maratonstaffel

2 megjegyzés:

  1. Hatalmas gratula mindengyikőtöknek! Nem semmi időket repesztetek baszki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A titkos recept : swim - bike - run - sleep - repeat :)

      Törlés