2012. május 16., szerda

Végre 500-ak úszásban

    Egy barátommal beszégettünk épp úszás előtt, írtam neki, hogy  200-250 méter után legkésöbb elfogy a lufim, próbálok mindent de valami nem stimmel. Hasznos volt a beszélgetés, mert kicsit átgondoltam a dolgot egyből nekiindultam usziban, 400 mellt ledaráltam,  utána, amint felszabadult a gyors sáv nekiindultam először úszóbójával, hogy az úszás elején meglegyen a jó minta. 500 métert leúsztam vele (11:40).
    Megálltam egy rövid pihenőre, majd bója nélkül nekiindultam, hogy ameddig csak bírok de ha lehet mostmár minél tovább, 500 méterig. :-)  Elég jól ment nagyon figyeltem a légzésemre és hogy a lehető leglazábban mozogjak. Ha éreztem, hogy kezd a levegő kevés lenni, olyankor két csapásonként vettem levegőt, majd amint normalizálódtam, visszaálltam háromra. 350 méternél már heppi voltam, tudtam már nem történik meglepetés. 500 méternél megálltam (10:39) . JEEESSZ! Megvan az első 500m-em! :-) Kiráály, akkor nyomjunk mégegy ötszázat, ha már végre tudok úszni, 1 perc pihenő után mentem is,  le úsztam SIMÁN.. (10:22) Első 500-aknak szerintem egész jó.
    Önbizalmat adott a versenyre nézve, most már úgy érzem, az úszásban is rendben leszek, jönnek mostmár az 500-ak 1000-ek és az 1500m.  Persze nem paráztam túl a dolgot eddig sem, valahogy leúsztam volna ígyis úgyis, szórakozásból csinálom nem kényszerből. Amúgy a neoprénben sokkal könnyebb úszni, ez lett volna a jókerem a nagy napra. :-)

2 megjegyzés:

  1. Szia Joe! Azta, most olvasgattalak újra egy kicsit, nem semmi, nagyon jól nyomod:) A triatlont és is szeretném majd kipróbálni, nagy álmom az IM 70.3, aztán meg persze az IM, ezek az öt éves tervben benne vannak:) Az utolsó blogbejegyzésemben megemlékeztem Rólad:)
    http://rabbitshoe.blog.hu/2012/05/20/heti_adag_3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ancsur!
      Köszi, alakul. :) Nagyon jó alapod van a triathlonhoz az biztos. Úszás, futás, csak mellédobod a bicajt és go. :) Szép tervek az biztos!
      Én most úgy érzem, hogy az augusztusi 70.3-at is túl koránra vállaltam, IM-ről meg egyelőre nem is gondolkodok. Rengeteg szabadídő kéne hozzá...
      Olvasom! :)

      Törlés