Timex Personal Trainer, avagy nem futó óra

   Elképzeltem, hogy a Timexszel milyen jó lesz. Majd biztosan kapok tőlük esernyős hosztessz lányokat a futóversenyeim rajtrácsára, VIP sátrat a triatlon versenyek váltózónájába, masszázs és edző teamet a hétköznapokra... e helyett... mit kaptam? Egy Timex Personal Trainert! Ezt kb. az elöbbiek ellentétjeként lehet értelmezni. :-))

   Az óra amúgy ok, mégis jól kiszúrtak velem! Miért? Az órában nincs Stopper (Chrono), azaz futó óra funkció részídő méréssel. Miután ezt észre vettem, az érdeklődésem az óra iránt meredeken zuhanni kezdett. Az órát más célközönségnek szánják, nehéz lesz az én szempontomból hasznos dolgokat írni róla. Azért megpróbálom.;-)


    Ez az egyik legolcsóbb, legegyszerűbb pulzusmérő óra a Timextől. Az ár magában még jó tulajdonság is lehet,  a szoftvere cserébe elég minimál, a fentebb említett stopper funkció sincs benne. Szívritmus mérés, néhány edzés információ és ennyi.

   Edzés ídőt azért lehet vele mérni. Amikor megnyomjuk a szívpánt jel vételét aktiváló On/Off gombot (pulzus mérés), az óra elkezdi mérni az eltelt ídőt. Ugyanezzel a gombbal tudjuk ki is kapcsolni a pulzus mérést. Ez jelenti az edzés végét, a közte eltelt ídő volt az edzés. Ezután, vagy edzés közben is, a következő összesített adatokat tudjuk megnézni:
   -eltelt ídő
   -elégetett kalória
   -beállított szívritmus zónában eltelt ídő
   -átlag pulzus
   -szívritmus regeneráció (recovery gomb megnyomására)

   Cél pulzus zónát is lehet az órán állítani. Ehhez külön csipogó figyelmeztetést (Audible Alert) is tud. Pulzus mérés közben az On/off gomb rövid megnyomásával lehet ezt ki be kapcsolni. Hát ezek lettek volna az extrák. Ja meg még "Indiglo" kijelző világítás is van. Az egyszerűbb órákon ez sem magától értetődő.  Erre az "Indiglo"-ra nagyon büszke a Timex, már vagy úgy 10 éve... ;-)

   Egy dolog viszont egyből megtetszett a szettben, hogy komfort (flex-tech) szívpántja van. Ez korrekt, hogy minden órájukhoz a műanyag szívpánt helyett már komfort szövet pántot adnak. Nekem még van mindkettőből és valóban sokkal kellemesebb a komfort verzió.


   A Timex a sport óráit 3 fő kategóriába sorolja, Wellness, Fitness, Elite. Ez az óra Wellness kategória. Emiatt az analóg adatátvitel előny lehet egy fitness stúdióban, a kondi gépek tudják esetleg venni a szívpánt jelét. Futásnál előfordulhatna, hogy bezavar ez-az az analóg jelnek, ami viszont így nem érdekes.


   Összefoglalva, amit én mondani tudok a Personal Trainerről, hogy azt amit tud, azt jól csomagolták ebbe az órába. Jól kezelhető és logikus a gombok funkciója, nagyon hamar megértettem mi, hogy működik rajta. Eccerű, naccerű. Annak, akinek ennyi funkció tutira elég.  A Zone Trainer nem volt ennyire intuitív. (Persze ott a hasonlóan 5 gombbal jelentősen több funkciót lehet beállítani)

   Hogy megéri e az árát ez már érdekesebb kérdés. A többi Timex pulzusmérő órához hasonlítva, csak ha olcsóbb lenne. :-) Ha a kevés funkcióját az árához, illetve, hogy mennyivel olcsóbb az "eggyel jobb", jelentősen több funkcióval rendelkező társához képest nézem, számomra nem atraktív. A Zone Trainert  nagyon megkedveltem, most is itt van a csuklómon miközben írok. Azon van stopper, részídők, digitális jelátvitel... For a few dollars more...:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése