2013. szeptember 19., csütörtök

Yin és yang, avagy nehogy túl egyszerű legyen

   Azt volt a tervem, hogy ma írok egy kis ismerkedős bejegyzést az Timex Easy Trainerről...felcsatoltam a run trainert és az easy trainert is a futáshoz, de a futásnak csak csúfolva nevezhető mozgásom és az egész ídő alatt bennem levő gondolatok miatt most arról írok, hogy mi a franc van.

   Röviden a "sztori", múlt csütörtökön este a kertben macskát üldöztem...az istenek ezért  méltó büntetést rám mérve e idiótaságomért, utamba egyengették a falnak támasztott talicska lábát, amit nagy tempóval a jobb bordáim tájékán sikerült is telibe vernem. Köszönöm szépen.

  Áá de meg sem éreztem, ugyanmár. Nem is volt semmi, éjszaka ill. reggelig. Másnap bizonyos mozdulatokra bele hasított az oldalamba a fájdalom. Ugye szombaton triatlon. Basszus. Tuti elindulok, lesz ami lesz, majd meglátom menni fog e. Úszás semmi, király! Bringa, egy egy mozdulatnál éreztem, de sokkal jobb volt, mint amire számítottam. A futás volt ahol végig jelzett, minden lépésre fájt, de sokkal elviselhetőbb volt annál, mint amikor begörcsöl az oldalam. Szerintem nem hátráltatott összességében, ezért nem is írtam róla, nem akartam jelentéktelen dolgokról rinyálni. Viszont a verseny után közvetlenül is már minden rossz mozdulatra nagyon durván fájt. Betett neki a futás sztem.


   Hmmm, nem számít, majd szerdáig pihentetem. Hétfő, kedd rossz, szerda rosszabb, bakker itt nem lesz futás. Eltört? Zúzódás? Menjek dokihoz? Ugyse tudnak semmi csinálni vele...végülis nem mindig fáj...csak ha levegőt veszek :-)) Neem, csak ha mély lélegzetet.... futás szerdán törölve. Csütörtökön, azaz ma,  mintha egy leheletnyit jobb lenne, már a köhögéstől sem rettegek, nem görnyedek össze utána a fájdalomtól,  kezd javulni a helyzet!

   Akkor csak futni kéne menni, mindegy mennyit, de hátha menni fog! Meg kell próbálnom szorít az ídő.Hát elindultam... Lesújtó a helyzet. 6 perc körüli tempóval tudtam vánszorogni és minden lépésre fájt. Akármit csináltam, egyenes háttal, görnyedve, surranva, gyorsgyalogolva...
   Ennek ellenére nagyon jó volt, hogy megint futottam. A négy nap örökké valóság volt. (Ja se úszás se bicjaozás természetesen, pihi volt) A pár másodpercre amikor nem kötött le az oldalam, magába szívott az éjszaka, a kellemes levegő, a fények...a futás.

   De leginkább a maratonon kattogott az agyam, nem számítottam rá, hogy ennyire rossz a helyzet futásnál. Hétvégére már keményebb 20 és 25-öt terveztem. Ezt el is vetettem már út közben. Megpróbálok szombaton bringázni, hiszen az a versenyen is működött. Három órát legalább GA2-ben. Vasárnap megint megpróbálok futni, ha nem megy átülök a bicajra. A lábaimba a tempót is kéne tenni, hogy eddzem az izmaimat az igénybevételre, de gyorsan futni most végképp nem tudok.

   Na nem akarom az ördögöt a falra festeni, hátha rohamos javulásnak indulok és mondjuk jővő héttől már normál mederben zajlik tovább a felkészülésem. De ezt az eddigi javulás mértéke és a mai futás után nem tartom valószínűnek. Pedig már csak 3 hét edzés a versenyig. Lenne futnivaló bőven, ehelyett...

   Annyi jó dolog történt az utóbbi ídőben, a triatlon versenyek, az új montim, nagyon jó futások, túl szép is volt. Erre! Nesze! Egy macska miatt... megérdemled bakker! Hát most itt a hollywoodi fordulat. Innen lesz szép behúzni!  (Elmenjek azért dokihoz? Nem tudom...)

Update:

Pénteken szerettem volna, de nem tudtam úszni, fájt, így szombaton elmentem a korházba. Nincs törés, allet juuut. Végül történt egy újabb jó dolog, illetve ért egy jó hír! Már így látom ;)

Egy kis anatómia a blogba, íííí:


4 megjegyzés:

  1. Hehe, Te is amortizálod magad? :) Nehogymá egyszerű legyen a felkészülés, mi?
    Szerintem pihenj, orvos nem tudom mit tudna hozzátenni. Pihenni kell, meg kenegesd valami fájdalomcsillapítós krémmel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, kész..., lábad is szépen be volt dagadva...

      Törlés
  2. Akkor 3:0 a szopás javára, mer' én meg egy hete megfázással kínlódom. Szerencsére maratont nem akarok futni :)

    Egy röntgen nem ártana szerintem a bordádnak, mert ha eltört, akkor 6 hétig nem ajánlott futni.

    Jobbulást !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na szuper, akkor neked is jobbulást. Pénteken úszás sem ment és fájt, így szombaton inkább elmentem a kórházba, kicsit megijedtem. Megröntgenezték, nincs eltörve szerencsére. A bizonyosság miatt mindenképp jó volt. Főleg így azért jobban merek mozogni vele, ha el lett volna törve igen akkor nincs mese, stop.

      Törlés