2013. november 9., szombat

Timex Run Trainer 2.0 GPS

    Végre! Októberben megkaptam a Run Trainer 2.0 GPS órát Timextől! Erre az órára vártam egész nyáron! Több mint 2 éve nyúzom az elődjét, nagyon kiváncsi voltam, mit tudhat az új. A webes videók alapján minden esetre nagyon jónak ígérkezett. Most, hogy végre kézbe kaparinthattam, jól össze is hasonlítottam őket.
Timex Run Trainer 2.0
    Kézbe véve az újat, hát igen, elsőre a legszembetűnőbb, a mérete és a kijelzője. Kompakt házba csomagolták. Maradt a 8 óra akku ídő mellett az összes funkció mint GPS, pulzusmérés, footpod kezelés, ANT+ adatátviteli technológia. Mégis jelentősen kissebb lett a "régihez" képest. Súly  66-ról 58 grammra csökkent a konyhai mérleg szerint. Egy Triple Deca Ironmanen ez már komoly energia megtakarítást jelenthet! :-)) Vizuális méret összehasonlítás:



Run trainer 2.0                     Run Trainer GPS
   Ami a méreténél is szembetűnőbb az a kijelző minősége. A felbontás és a kontraszt szenzációsan jó. További képek.  
az ídőt nézve,
vagy például a konfigurációs menüben.
    A menüpontok struktúrája hasonló az órákban, ám a nagy felbontás, ezáltal kissebb karakterek használata sokkal átláthatóbb, logikusabban követhető menürendszert eredményez a 2.0-ban.

   Mindkét órában három, egymástól független kijelző oldalt konfigurálhatunk a Chrono és az Interval edzés fajtákhoz is.  Ami változott, hogy a régiben 3 és 4 soros, míg az új órában 2 illetve 3 soros kijelzés között válaszhatunk képernyőnként. A régiben a 4 soros kijelzésben én már nehezen tudtam gyorsan tájékozodni, fókuszálni a sok adat és karakterek között futás közben, ezért csak a nem fontos egyéb adatokat mutató kijelző oldalt konfiguráltam 4 sorosra.(átlag tempó, átlag szívritmus, emelkedés...).  A 3 soros kijelzést nagyon szeretem. Nagy karakter mérettel Pulzus adat az óra közepén, fent: Eltelt ídő,  lent: Megtett út. Legjobb.:-) Ha az újban hasonló "kiemelt" kijelzést szeretnék, akkor azt 2 sorosra kell konfigurálni. De akkor meg lemarad egy alapadat. Szerencsére a kijelző mínősége ezt ellensúlyozza. Nem érzem, hogy nehezen olvasható lenne 3 sorral. Persze, a képernyőket váltogatni is lehet ha mégis kéne valami nagy méretű adat... Azt hiszem, ezt a dilemmámat beküldhetném a 9GAG-re, mint tipikus First World Problems. :-)

2 illetve 3 soros kijelzés
3 ill. 4 soros kijelzés
   Timex a Run Trainer 2.0 kijelző háttérvilágítását is Indiglonak nevezi, de ez szerintem már más technológiát takar. Főleg az inverz kijelzési mód nagyon érdekes. Legegyszerűbben ezt is pár képpel érzékeltetem.

fekete fehéren
fehér feketén
háttér világítás
   Hardver szempontból akad még pár változás, egyik az új hardver funkció, a Vibráló figyelmeztetés.

Általánosan figyelmeztetést
   -Intervall edzéshez,             (Interval)
   -Szívritmus regenerációhoz  (Recovery)
   -Frissítés figyelmeztetéshez  (Eat, Drink Alert)
lehet egyedileg konfigurálni. A hang és a vibrálás nem csak együtt, de egymástól függetlenül is választható. Csak hang, vagy csak vibrálás. Hanghoz többféle dallam áll rendelkezésre. Autó kör számlálásnál nem lehet külön konfigurálni, ott mindig van hang és vibráló figyelmeztetés is (Auto Lap)

   Egy gombbal is kevesebb van az új órán, öt darab. A szenzorok ki-be kapcsolásával már nem kell külön foglalkoznunk. A kívánt edzés menü kiválasztása alapján automatikus kezeli az óra a szenzorokat. Rákérdez, szeretnénk e kapcsolódni. A Beállítások menüben (Settings) a szenzorokat külön is konfigurálni tudjuk. A GPS-t, Footpodot, vagy a szívritmus mérést tudjuk engedélyezni illetve letiltani. (Sensors).
   Egy kis hátránya a bal középső gomb elhagyásának, hogy az edzés körinformációinak a visszanézésekor  csak egy irányba, előre tudunk lépegetni a körökön. (Review->Lap detail)

   Mindkét Run trainer 50 méterig vízálló. Meglepődtem, amikor anno futó órákat nézegettem, hogy más gyártók hasonló kaliberű futó óráinál a teljes vízállóság nem magától értetődő. Úgyhogy ez jó dolog, főleg, hogy így triathlon versenyen is tudom használni. Triatlonistáknak plusz pont. :-)

   Az  ANT+ pulzuspánt komfort szövet anyagú természetesen.

Ennyit a hardver oldalról. Nézzük az óra szoftverét.

   A menürendszer nagyon logikusan felépített, egyszerűsített. Tényleg totál intuitív. Time, Chrono, Interval, Review, Settings. Ennyi a főmenü. Például a régiben a Chrono  illetve Interval menük alatt tudtuk az adott edzésfajta speciális beállításait változtatni. Ezek az eldugott beállítások az újban már egy helyen, a Settings menüpont alatt találhatóak. Settings->Chrono, illetve Settings->Interval.

   Ez, az amúgy a teljes órára jellemző modernizálás-minimalizálás koncepció egy-két, számomra hasznos edzés adatnak az elhagyását is jelentette.

   Az edzés visszanézés adatai között már nincs Edzés eltelt ídő per Pulzus zóna adatok. Ez számomra nagyon hasznos adat volt, hogy lássam mennyire volt homogén, konstans a futás, és ebből adódóan mennyire mérvadóak a teljes edzésre nézve az átlag szívritmus és tempó adatok.

   A kör információkban lemaradt a Split time, avagy rész ídő. Nem tudom megnézni, mennyi volt a futóídő a 10k végén.. 20k-nál.. egy hosszabb futás után közvetlenül az órában. (adatletöltés után trainingpeaksben igen)

   Egy másik egyszerűsítés ami nekem nem jött be, hogy én eddig 3 perces szívritmus regeneráció mérést használtam. A régi Run Trainerben ez teljesen szabadon konfigurálható érték volt. Az újban van 30 másodperc, 1 perc vagy 2 perc. 

   Nem komoly gondok. Aki ezen az órán "kezd" és nem a Run trainer GPS-ről váltott, lehet nem is jutna eszébe ezeket hiányolni. Nekem viszont tetszik a régiben, hogy minden féle nem olyan "fontos" adatot is megmutat egyből az órában.

   Legalább ha a split time-ot és a 3 perces recovery-t beletennék egy firmware update-be akkor tényleg maradéktalanul elégedett lennék. :-) Na de majd most, az írásom után tuti jól bepánikolnak és vész sebesen pótolják! Ha-Ha-Haaaa  (gonosz nevetés)
   Jaaa, vicces volt minap, ugyanezeket megírtam a magyararországi Timexnek is, és kérdeztem van e valami féle  kommuniációs lehetőség felhasználói szintről Timex USA felé, ahova ezt továbbítani lehetne mint óhaj sóhaj, hátha elgondolkodnak rajta (ha sok felől jelzik), miért ne. Erre épp aznap este, a Timex egy új firmware verziót tett közzé. Ezt már szeretem!! Business as usual! :-)) (De nem volt szerencsém, a fent említett opciók nem kerültek bele a frissítésbe) Cserébe Warmup és Cooldown beállítási lehetőség az Interval tréningbe igen! Amit szintén aznap vettem észre, amikor először használtam az interval edzés funkcióját, a bringán nyomattam egy interval edzést. Azért jó, hogy például ezt hozzá adták. 

Végül a PC-s szoftver csomagról, edzés naplózásról.

   Miután USB kábellel a számítógéphez csatlakoztatjuk az órát, a Timex Device Agent programot használva tudunk vele kommunikálni.  Edzéseket letölteni, törölni, illetve így is tudjuk az órát a számítógépen keresztül a legkényelmesebben konfigurálni. Néhány konfigurációs oldal a teljesség igénye nélkül:





   Az edzés fájl kezelés jobb az elődjénél, itt egyesével ki tudjuk választani, hogy mely edzéseket töltse le a Device Agent az órából. A régi óránál erre nem volt lehetőség. Automatikus letöltött mindig minden edzést, amikor a letöltés gombot megnyomtuk. Így ídőt spórolunk, a fontosabb edzéseket, könnyebben az órában hagyhatjuk, nem kell folyamatosan az edzés törléssel foglalkoznunk és duplikált edzés szinkronizálás sem történik olyan könnyen Trainingpeaks felé. Ez jó.

edzés letöltés órából
    Trainingpeaks, ezt a webes szolgáltatást kínálja a Timex az edzéseink online naplózására. Itt tudjuk az edzéseinket kiértékelni, edzés naplót vezetni, statisztikákat nézni az aktivitásunkról. Ingyenes alapszolgáltatás mellett elő lehet fizetni egy fullos verzióra is. Én jól elvagyok az alap verzión. Egy pár kép a programról.

Kalendár
Statiszikák
Aktivitás editáló ablak
Térkép és diagrammok, részídő adatok
Report

     Egy kis kitérő, ami azért ide vág, hogy jelenleg a publikus oldala az edzéseimnek bár elérhető, nem lehet az edzéseket részletesen lehívni trainingpeaksen. Ez csak a publikus nézőmódot jelenti. (Blogon a link jobbra fent) Írtam a Trainingpeaks supportnak, megkérdeztem mikorra várható javítás? Válaszoltak, elnézést, de nagyon fejlesztenek, a lényeg,  hogy egy új web platformon dolgoznak. Ez jó hír, ez a jelenlegi aspx bár nem lassú, nem a webes technológia jővője. Nagyon kiváncsi leszek milyen lesz az új felület. Ja, amúgy van mobil verzió is. Én Androidon használom.

  Kihasználom az alkalmat, hogy a Trainingpeaks edzés elemző rendszerét is megemlítsem. A trainingpeaks fontos hangsúlyt fektet arra, hogy tudományos irányból minél pontosabb képet adjon a feltöltött edzésekről. Valóban profi sport csapatokkal dolgoznak, edzőik használják elemzésre stb... Az adatelemző algoritmusokkal megtudhatjuk, mennyire volt hasznos, építő egy edzés (Training Stress Score), milyen volt az intenzitásás (IF), és még sok egyéb infót. Érzésre nem feltétlenül ítélünk meg jól, milyen volt egy adott edzés hasznossága, ezért hosszútávon nagyot dobhat az edzéseink minőségén ha ezeket figyelembe véve optimlizálunk. Ha olvasni szeretnél a metodikáról, itt tudod megtenni:

Advanced analyzis
http://support.trainingpeaks.com/athlete-edition/detailed-view/advanced-analysis-metrics.aspx

Training stress scores:
http://support.trainingpeaks.com/athlete-edition/training-stress-scores.aspx

Konklúzió.

   A két óra direkt összehasonlítása után egyértelmű, hogy az újjal egy szélesebb futó közönség megcélozása volt az egyik fontos cél. Ennek jegyében az új óra, (bármennyire is szeretem az elődjét), be kell látnom, hogy logikusabban felépített, könnyebben kezelhetőbb, jobb hardverrel rendelkezik. (vibrálás, kijelző minőség, menürendszer)   Cserébe ezért egy két részletes adat funkció áldozatul esett, ami valószínűleg egy szűkebb réteg számára érdekes. Ezek a funkciók egy újabb firmware frissítéssel még akár pótolhatóak is lehetnek.

   A Timex Run Trainer 2.0 GPS egy csúcsminőségű GPS futó óra, szuper hardverrel, szuper menü rendszerrel, nagyon jó online kiegészítő szolgáltatással.

UPDATE 2015.05.12:

Az órában a GPS modul 2014. augusztus 23-án tönkre ment. Írás itt. Kaptam egy újat, ami 7 hónap használat után 2015. május. 03-án szintén beadta a kulcsot, ebben is a GPS modul ment tönkre. A Run Trainer 2.0-át a Timex hivatalosan már nem is forgalmazza. A fent említett problémák miatt nem is ajánlom az óra kedvezményes árú megvásárlását sem egyéb forrásokból. (Sportüzletek, online boltok még meglevő készletei) Ami az online naplózást illeti, a Timex Trainingpeaks-sel való együttműködése is véget ért.Ez is egy negatív pont. A gyártó gyakorlatilag eltűnt a GPS-es sport termékek piacáról. 

39 megjegyzés:

  1. Nem tudom, volt-e rajtam kívül még bárki, aki ennyire várta ezt az elemzést :).

    Ahogy írod, rám is az lesz jellemző, hogy eddig nem használtam ilyet, ezért kevésbé érzem majd meg a hiányát a kihagyott funkcióknak. Azért írom, hogy majd, mert már megrendeltem az újat, jövő héten érkezik. Nem tudtam lemondani róla :).
    Amúgy érdekes, mert ahogy a magyarországi viszonyokat látom, ismerem, kijelenthető, hogy elég kevesen használnak Timex órát. A másik ismert márkák tömegével elterjedtebbek.
    Én azért tartok ki továbbra is a Timex brand mellett, mert nézegettem az ugyanilyen kategóriájú órákat más gyártóktól és meg kellett állapítsam, nem szívesen nézném a kezemen azokat, olyan rusnyák. Lehet sokat tudnak, de hogy ocsmányak...legalábbis szerintem, de persze kinek a pap, kinek a papné...
    Ez az óra is sokat tud, eleget egy olyan amatőr/hobbi sportolónak, mint én, az pedig külön pozitívum, hogy nagyon szép!
    Lehet néha nyaggatni foglak kérdésekkel majd az elején, nem biztos, de lehet, ha nem gond :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem jó lesz! Igen, úgy tűnik nem nagyon elterjedt. Mondjuk nincs olyan komoly gps múltja a Timexnek. A Global trainer volt az első gps órájuk. 2009-ben? Lehet ez is az oka. Passz.
      Nyugodtan, vagy én téged! Hahaa. :-)

      Törlés
  2. Szia!

    Én hosszú évek - kb. 5-6 - óta Polart használok, de miután a 3. footpad-em mondta be az unalmast, úgy döntöttem, cserélek. Egyelőre csak nézelődök. Suunto, Garmin... Valamikor az ősködben emlékszem, volt Timex-em is (csak stoppernek)... Egy olyan kérdésem lenne, amiről egyetlen tesztben sem olvastam: tud-e az óra magyarul?
    Nem mintha én nem tudnék más nyelven (angolul, németül is dolgozom, munkanyelvem mindkettő), de a személyes tárgyaimtól (pl. telefon) elvárom, hogy az anyanyelvemen kommunikáljon velem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      magyar nyelv nincs az órában. De ha már felmerült a kérdés, ezeket a nyelveket lehet az órában kiválasztani: angol, német, francia, portugál, spanyol, olasz, holland.
      üdv
      Joe

      Törlés
    2. Köszi! Ahogy körülnéztem, a magyart csak a Garmin sajátította el... Se a Suunto, sem a Polar nem tud a mi nyelvünkön... :)
      Úgyhogy ez nem lesz szempont!.
      Köszönöm a gyors választ, szép Karácsonyt, üdv:

      Koppány

      Törlés
  3. Szia!

    Előre s elnézést ha hülyeséget kérdezek. Előre bocsájtom hogy még nem volt ilyen sport órám soha. :)
    Ez az óra akkor ha jól értettem távolságot,pulzust és sebességet is mér?
    Akkor a különböző óráknál a footpad mire való?

    Előre is köszönöm a válaszodat.Szép napot!

    Üdv:kiralysannyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,

      A footpod-al kalibrálás után lehet távolságot mérni és lépés számot rögzíteni. A Run Trainer 2.0-hoz is tudsz ANT+ adatátvitelű footpod-ot csatlakoztatni ha akarsz. Ennek annyi lehet az előnye, hogy akkor is tudsz távolságot mérni ha a GPS nem talál jelet, illetve a lépésszámlálás is segíthet a megfelelő futótechnika elsajátításához.

      Én viszont úgy vélem, ez már nem igazán lényeges eszköz, a GPS előtti ídőkből "megmaradt" eszköz. Ma már a GPS-el nem csak távolságot mérhetünk, de pontos útvonalat és emelkedési adatokat is kapunk.

      üdv
      Joe

      Törlés
  4. Szia!

    Olyan problémával illetve kérdéssel fordulnék hozzád hogy megvettem az órát és a mai nap félbeszakítottam az edzést, majd mikor folytattam a távolság mérés nem mozdult,pedig még 3 kmt futottam. Ez mitől lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló!
      Hátha rájövünk. Egy kicsit pontosabb infó kéne, mit jelent pontosan, hogy félbeszakítottad az edzést, az óra szempontjából? Nyomtál rajta valamilyen gombot? Mennyi ideig volt félbeszakítva. Először ezt kéne megtudnom, de ha nem leszek okosabb, akkor esetleg ha feltöltötted Trainingpeaksre az edzést, akkor tedd publikussá és küldd el nekem emailben a linket hozzá. A lap alján megtalálod az email címem. Hátha az adatokból látszódik pl. a stop time vagy ilyesmi. Ezt a publikussá tevést az edzés editáló ablakban bal alul tudod kipipálni. Jobbra tőle facebook stb. majd a legutolsó a linkek az edzéshez.

      Firmware a legfrissebb? 255029-es verzió? Nem tudom lehet e köze hozzá de mindnképp célszerű frissíteni, sok bugot kijavítottak benne.

      Törlés
    2. Helló!

      Igen kicsit általános volt a megfogalamzás. :-)
      Na szóval a stop/mentés gombot nyomtam meg. Ott feldobja hogy mented/nem mented/folytatod. Én a folytatást nyomtam. A szünet kb 3percig tartott. Az idő az pörgött tovább,de a táv nem akart tovább nőni ,pedig futottam még egy keveset. Igen a firmware a 255029es. Igy valami javaslat esetleg?

      Törlés
  5. Ha egyszer nyomod meg a gombot akkor van Stop. Csak ennyi kell. Ilyenkor megállítja az edzést. Ha megint megnyomod akkor már a kérdés jön, hogy Save? Cancel,Yes,No. Elvileg ha itt cancelt nyomtál akkor visszaugrottál helyesen. Ezek után induláskor Start gomb és megy tovább edzés. Ha ez történt és nem mért gps távot akkor nem tudom mi lehetett. Most vasárnap volt nekem először, hogy bicajjal hosszabb ídőre állítottam meg, több mint 10 percre, de a start után ment minden szépen tovább.

    VálaszTörlés
  6. Helló!!

    Megvan a válasz! :D
    És nagyon ciki!! :D Az edzés kijelzésnél be lehet állítani olyat hogy teljes idő,ami nem csak a lefolytatott edzést méri,hanem akkor is megy az idő ha megállítottad az edzést. Ilyenkor ugye az edzésidő megáll. Na én elsőre nem ezt állítottam be...
    Emiatt volt a kavar. Az általad írt megoldásból jöttem rá.
    Szóval megoldódott a dolog.
    Köszi a segítséget!!
    Időnként lehet még kérdezősködök. :)

    Üdv:kiralysannyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaa. Szuper, erre nem gondoltam! Örülök, hogy meglett!
      üdv
      Joe

      Törlés
  7. Szia! Nagy élvezettel olvastam az írásodat erről a nagyszerű óráról. Még nem volt ilyen órám, most tervezek venni, eddig ez a tipus a favorit.Edig az Endomondo alkalmazását használtam okostelefonon futáshoz, de de unom már a telefon cipelését edzés közben. Kérdezném, hogy az óra által rögzített edzéseket, át tudom-e exportálni az Endomondo fiókomba? Az Endomondo a GPX, TCX formátumot favorizálja. Elnézést ha valami nagyon sületlent kérdeztem, de ezzel a témával kapcsolatban sehol nem találtam infót. Köszönöm! További szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló,
      elkezdtzem egy hosszú választ írni, de közben eszembe jutott megnézem endomondon hátha kezeli kapásból a timex logokat...
      ...bingó!
      http://www.endomondo.com/help/timex
      ;)


      Törlés
    2. Szia! Köszönöm! Ez így teljesen világos. Szép napot!

      Törlés
  8. Üdv Joe!

    Ismét felkereslek egy problémával,illetve kérdéssel. Mostanában tapasztaltam miután az edzéseimet feltöltöttem a TPre és megnézem a térképen az útvonalat. ÉS eléggé érdekes "kiugrásokat" észlelek. Olyan helyekre rajzolja az útvonalat ahol út sincs. Egy ideig rendesen az úton vezeti az útvonalat van egy hirtelen kiugrás mint ha kitérőt tettem volna aztán ugyanúgy tovább. Ez normális?
    Előre is köszönöm a válaszodat .

    Üdv:kiralysannyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali, Normálisnak nem normális, ha gyakran előfordul, de a területi adottságoktól esetleg függhet. Nálam ez nem jellemző de elég sík terepen is futok. Kétszer volt nekem, hogy futás közben "eltévedt".

      Törlés
  9. Szia!

    Ismét hozzád fordulnék.Most olyan probléma fordult elő hogy az óra nem csatlakozik se a GPShez,se a pulzusmérőhöz... Lenyomtam az edzést utána ki akartam próbálni valamit és semmi...A géphez se akar csatlakozni ha csatlakoztatom a kábellel csak a töltés indul el... Érdemes lenne visszaállítani a gyári beállításokat?

    Mi lehet a baj?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali,
      nem tudom mi lehet. Amiket ellenőriznék. Setting/Sensors menüben a gps és heart rate yes-re van e állítva. Esetleg órában törölnék pár edzést esetleg betelt a memória és ez okozza a hibát. Csak ötletelek... Amúgy ja reseten kívül mást én sem tudok. Más usb aljzaton is próbáltad a gépen? Ha sikerülne a géphez csatlakoztatni, akkor a beállításokat ki tudád reset előtt exportálni. ..

      Törlés
    2. Igen a yes beállításokat is néztem. Más aljzaton is próbáltam.Igen az remek lenne. Próbáltam rákerestetni a pulzusmérőre, nem is keres...

      Törlés
    3. Gyári beállítások visszaállítva. Úgy néz ki megy a dolog... :-D

      Törlés
  10. Sziasztok!

    Egy nyeremény eredményeképpen egy ilyen órát választottam.

    Eddig Garmin órát és iPhone telefont cipeltem magammal futások során.

    A kérdésem az lenne, hogy hova lehet még feltölteni ezt a bizonyos .fit kiterjesztésű file-t? Esetleg van magyar felületű oldal is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak egyedül futkározok én ezen az oldalon. :) Nem tudom van e magyar verziójú felülete pl. endomondonak, vagy Stravanak. Ezeket te is ki tudod próbálni. Én trainingpeakset használok.

      Törlés
    2. Nyomkodást követően az a tapasztalatom, hogy a Garmin Connect eszi meg a Timex .fit filejait, amit manuálisan fel lehet tölteni. Amúgy a felület magyar.

      Törlés
    3. Kiegészítés: Online felületet tekintve a Treaningpeaks (alap) mellett az Endomondo az, ami feltételek nélkül fogadja az óra .fit kiterjesztésű file-jait. Én mást nem találtam. A többi hely, file átalakítást igényel.

      Törlés
    4. Még egy: A Strava is tökéletesen átveszi az adatokat. Az óra a támogatott eszközök között szerepel!!!

      Törlés
  11. Ha már ilyen jó kis órát használunk, nem ajánljuk fel a Timex-nek, hogy lefordítjuk a menüjét magyarra?
    Igazán nem sok szó van egy ilyen órában...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  12. A cikkhez egy kis kiegészítés: MAC gépeket használóknak lehet érdekes, hogy a rubiTrack3 program (offline) tökéletesen kompatibilis az óra mentéseivel, alapos és látványos elemzéseket ad az edzésekről.

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok,
    Nekem állandóan Are you indoors? kérdést tesz fel ez a fos, és sokszor egyáltalán nem talál GPS jelet. Másnak nincs ilyen problémája? Nem számít, hogy futok vagy állok. Akkor is csinálja, ha több száz méteres körzetben semmi sincs, nem hogy épület.
    Már 2-ik alkalommal van szervízben. Elsőre semmit sem csináltak vele, csak resetelték. Most kíváncsi leszek megoldják-e.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      szerintem a GPS modul hibás. Nekem ilyen problémám nem volt vele.
      üdv
      Joe

      Törlés
  14. Tetszik az óra, kérdésem ezt itthon nem forgalmazza senki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      Az én meglepetésemre is, már nem forgalmazzák.
      üdv
      Joe

      Törlés
  15. Üdv Joe!!

    Egy kérdést szeretnék feltenni. Létezhet hogy a pulzusmérő illetve az óra nem jól "kommunikál"? Illetve a mérésnél lenne valami gigszer?
    A pulzusnál a sok egyenes szakasz nekem gyanús. Ez igy szerinted normális?
    Linkelem az edzést amin ezt észrevettem: http://tpks.ws/DXYbv

    Válaszodat előre is köszönöm!

    Üdv:S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló,
      kicsit fura, mintha ritka lenne a frissítés üteme, meg néha nagyon hirtelen változik a pulzusszám pár mp-en belül. Lehet egyszerűen a pulzusmérő lemerülőben van? Elemet cseréltél már? És eddig jó volt, vagy ez az első futásod az órával?
      üdv
      Joe

      Törlés
  16. Hello.
    Igen. Nekem is ez a furcsa. Elvileg friss az elem, már használom több mint 2 éve.
    Most próbálok szerezni egy másik övet hogy azzal hogy reagál. Más ötletem nincs. Neked esetleg?

    VálaszTörlés