2014. augusztus 12., kedd

Timex Run Trainer 2.0 Diagnózis

   Az első run trainer órán már tudtam, hogyan működik a diagnózis. Anno az amcsi supportal való levelés során kértek meg rá, hogy futtassak gps tesztet az órán. Jó ez a diagnózis mód, mert az óra minden fontos funkcióját tesztelni tudjuk.

   Amikor megkaptam a Run trainer 2.0-t, egyből ki is próbáltam, be tudok e lépni rajta, de a már ismert gomb kombinációval próbálkozva nem sikerült. Innentől el is volt felejtve a dolog. Ám most, hogy ilyen rengeteg ídőm va sportolás helyett... , megint eszembe jutott, és újra megpróbálkoztam vele. Nagyon nagy trükk volt... Gyakorlatilag úgyanúgy kell mint a régi órán, csak azzal a különbséggel, hogy az Indiglo , Back , Stp/Sav , St/Spl gombok rövid, egyszerre történő megnyomása helyett itt négy másodpercen át kell ezt a négy gombot nyomva tartani.

nyomd egyszerre 4 másodpercen át
    Az óra újraindul. Először lefuttat egy rövid tesztet, majd megjelenik a Diagnostics Test felirat a kijelzőn. Ha ezt látjuk, meg kell nyomni és nyomva tartani az Indiglo gombot. Pár másodperc, és az óra a Diagnózis menübe lép.
tartsd nyomva
  A következő funkciók közül tudunk választani:

ANT CW Mode:  ant+ modul teszt
ANT RCT Mode: dynastream ant+ teszt 
Current Test: feszültség, áramfogyasztási adatok, akár kölünböző modulok (ant, gps, világítás, rezgés) egyéni ki és be kapcsolásával
GPS Test: gps vevő teszt
SW/USB/Battery: usb csatlakozás, gombok és az akksi állapotának az adatai
Packet Test: óra és a szívpánt, lépésszámláló közötti kommunikáció minőségének ellenőrzése

tartsd nyomva a kívánt menüponton

   Bármelyik gombot nyomogatva lépegethetünk a kivánt menüpontra. Ha megvan, a Select gombot kell nyomva tartani az indításához.

GPS teszt
Az adott tesztből bármelyik gomb nyomva tartásával tudunk visszalépni a menübe.  A Diagnózis módból való kilépéshez az első menüpontot, a Quit Tests-et kell kiválasztani. Ezek után a pontos ídőt újra be kell majd állítani. 

Jó játszadozást és esetleges hiba keresést.

4 megjegyzés:

  1. Na, ezt még sosem csináltam, de kipróbálom mindenképpen. A gps-t tesztelni akarom. Úszásnál folyton elveszti a jelet nyílt vízen, amikor beleteszem a kezem a vízbe. Vagy ez természetes?

    Meg továbbra is az a bajom, hogy percekbe telik néha gps jelet fogni, miközben a telóm az endomondóval 2 mp alatt GPS is excellent üzemmódba vált. Miért van ez?

    Amúgy hogy vagy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze a víz leárnyékolja a vételt. Úszósapka alá kell tenni fejed tetejére ;)

      Telefont segíti az Assisted GPS funkció. A cellainfók alapján eleve tudja mely műholdakat keresse. Ezért sokkal gyorsabb a fix. A pár perc az normális működés az órában.

      Köszi jól vagyok. Nincs komplikáció eddig és a vállam mozgékonysága is jónak tűnik. A héten voltam már egyszer úszkálni. Csak úgy magamnak, óvatosan. Gyógytorna gyanánt...

      Törlés
  2. Ez komoly? Mármint az úszósapka alá az óra? Inkább nem mérem akkor, annyira nem fontos :)

    Akkor megnyugodtam, mert azért 1-1,5 perc alatt meg szokott lenni a gps jel.

    Budapesti Ironman-ből lesz valami?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De még mennyire. Check this out:
      http://futonaplo.blogspot.de/2012/05/moka-balti-tengerben.html

      Szívem szerint indulnék, de azért ez elég korai és hát eléggé le is engedtem a fitnesszt tekintve...örlődöm még rajta.

      Törlés