A hosszútávú triatlon küszöbén, még 4 hét

Helló evribádi. Nem marad ídőm írásra, mert sok a sport de a meló is. Az alvást főleg nem hanyagolhatom ilyen előzmények mellett. Szóval no time. De egy hét alatt részleteiben csak összehozok valami infó csomagot mert történik ez az, miközben a "nagy" verseny felé haladok.

Ha csak a verseny startjáig hátralevő 4 hétre gondolok, úgy érzem jó lenne még több ídő. Másfelől a lehetőségeimhez mérten sokat és (remélem) jól edzek.

A tavasszal említett heti edzés rekord  már a múlté.  Szórom a 15 órás heteket, de volt 16 és 17 óra
feletti is.  Ez heti két úszásból, nem elegendő futásból, (próbálom legalább a heti 40 kmt tartani) és annyi bringázásból ami csak belefér jön ki. 4400 km felett járok idén.

A tavaszi versenybringás RTF-ek után a hétvégi hosszabb tekeréseket már az ídőbicajon nyomom. A télen túl agresszívre állított elméleti üléspozicíóból rendesen visszavettem, a legfelső pontra került a kormány és így már kezdem jól érezni magam aeró pozicíóban is. Egy egy strava szegmenst leszámítva (amúgy sem árt egy egy sprint) próbálok nyugodtan, IM tempóban menni a triatlon bicajjal. A 80%-os pulzust alulról próbálom közelíteni.

Ezen a bringán az aeró kerekekkel ez nagyon élvezetes. Nyilván széljárástól is függ de az átlag 35 km/h szélcsendben mondhatni könnyedén megy. Szóval nem tűnik irreális átlag tempó célnak a tapasztalatok alapján. Aztán majd meglátom, 150 km után mit szólnak a tervemhez a lábak. :-) Na és a fenekem! Azzal még mindig minden bajom van már 50-60 km után is... De vissza a lényegre, a bringán próbálom majd nem kiélezni a dolgokat. Elsőre inkább ott konzervatívabban szeretném abszolválni, hogy a futáson maradjon lehetőségem kontrollálni az eseményeket, ha netáán minden rendben menne. Persze tudom itt minden közbe jöhet és közbe is jön. Egy hiba a frissítéssel és game over...

Vasárnaponként próbálok egyből ráfutni a bicajozásra, ez nem mindig sikerül ídő hiány miatt, de amikor igen, az viszont komoly edzés. Mind terhelésben, mind mentálisan. Duplán beépül.Ezeken a futásokon sem erőltetem túl. Így, 80%-os pulzus környékén 4:30-as tempóval tudok szépen mozogni. Ez 3:15-ös maraton lenne. Ha 3:30-on belül beérek majd, a futással elégedett leszek. :)

A vasárnapi brickem:
Bicaj

Futás


Egyik vasárnapi tekerés alatt viszont a technika adta meg magát, a hátsó váltó karja beadta az unalmast és lefelé egyszercsak már nem váltott. Próbálkozás közben még jól fel is váltottam kettőt. Bő 40 kilóméterre Berlintől... fasza. Út szélén szétkaptam ezt a filigrán kis űrszerkezetet, persze esélytelen volt. Összerak, bringára fel és mint majom a pöcsköszörűn 110-120 as pedálfordulaton haza indultam. Reménykedtem csak ne most érjen útól valami versenybringás banda, hogy: -"nézzétek már ezt a divat triatlonistát, aero felni, karbonbicaj, csilicsáré, oszt hasít itt épphogy 30-al és pedálozik mint az állat Frodenonak képzelve magát..." :-))  (megúsztam)

kaputt
Közben volt ídőm azon agyalni, hogy tök felesleges fullos technikával felszerelt bicajt venni. Triatlonhoz a Shimano 105 váltó is tökéletes. Nem a sok váltásról szól a történet. Lehidaltam, amikor a bicaj megvétele után (használtam vettem) elkezdtem neten nézegetni az Sram Red váltó/fék szett összetevők árait... A két kis váltókar ott a könyöklő elején 250 euróba kerül... piaci ár... Otthon megint szétszedtem megtaláltam a hibát, elkezdtem neten keresni infókat. volt para, hogy drága mulatság lesz. Lényeg a lényeg, végül 20 euróért kaptam gyári Sram felújító szettet! Jessz ok. Leírás is meglett a neten, így könnyebb dolgom volt a javításnál. Bár a leírás a Zipp R2C (return to center) váltókarjához való, valójában csak a fogantyú dizájnja különbözik az Sram 1090 R2C-től.

Sram/Zipp R2C váltókar szerelési útmutató : http://www.zipp.com/_media/pdfs/support/R2C-Rebuild.pdf

a tönkrement alkatrészek

javító szett
Ready to race again!
Úszás megy, hétfő és péntek.  Vasárnap fogok futni versenyen egy triatlon váltóban. Ha jó ídő lesz a verseny után majd ott tolok szabadvízi úszást is. Majd egyetlen triatlon versenyként Challenge Roth előtt jővő hét szombaton indulok olimpiai távon. Neuruppiner Triathlon. Nem a legtutibb rákészülés a hosszútávra nézve de idén így alakult ez versenyileg. Annyira a rothról szól minden a szabadídőmben, inkább nyomatom a tréninget a hétvégéken a versenyek helyett. De tudom azok is nagyon hasznosak lennének.

Wasserratten triathleten, egy aktuális csoportkép
tréning momentz
Zsilett
Egy rövid futi azért becsúszott egyik szerda estére,  5 x 5km-es futóverseny a Tiergartenben. A vízipatkányokkal jött össze egy csapat, jó móka volt, élveztem.

Berliner Wasserratten csapat
17:15 és 7. beérkező. Feelinges így elől futni.
Jaa ezen kívül is van tök jó újdonság amit nagyon élvezek! Szerdánként atlétika pályára járok futni majd utána közvetlenül súlyzós kondizás ott a teremben. Adott a lehetőség, mert itt a Rehberge parkban levő atlétika pályára a wasserrattenek szerdánként bejárása van. Eddig nem szántam rá ídőt de pár hete lejárok és kurva jó. Tetszik a 400-as pályán a futás, utoljára gyerek koromban futottam rajta.

4 x 2000  atlétika pályán:Le is videóztam a pályán a bemelegtő gyakorlatokat, futó abc...


A futás után az erősítés egy triatlonhoz összeállított gyakorlatsor, ezen megyünk végig. Az edzőterem nem új gépekkel van tele, de minden ott van ami kell, szuper!
http://tri-mag.de/service/training/media/video/triathlon-drills-krafttraining-133115
A legjobb az egészben igazából a változatosság, új impulzus, új lendület.

"konditermünk"

Hát így haladok első hosszútávú triatlonom felé, jól érzem magam, élvezem az egészet, nem macera a sok edzés, sőt! Szerencsére sérüléssel sem bajlódom, úgyhogy alles zupa!

4 megjegyzés:

 1. 15:50-es edzéshéz...Kinderfasching! :D
  16-17, az már nem semmi!

  amúgy bemelegítésnél ezt a külső-belső lábélezést nem értem, hogy mi értelme :D főleg a belsőt...azok kívül, hogy iszonyat csámpás és tájidegen a járás úgy :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dekódoltam :)
   Ja hát minek mennyire van értelme vagy sem fene tudja, minden mozdulat átmozgat különböző izomcsoportokat. A futásnal pronálunk rendesen mozog a boka keresztirányban is, nem tűnik nekem annyira haszontalannak. Persze ez nem titkos csoda szer csak egy sima kis gyakorlatsor oszt kész. :)

   Törlés