bronzmedál vazze :)

Átgurulok Wannseen, érződik a környéken, hogy nem nyócker, üdv a régi Nyugat-Berlin egy frekventált városrészében. Leparkolok az erdő szélén majd bicajjal gurulok le a Wannsee tó partjára a verseny helyszínére. Legjobb ídőjárás, sehol egy felhő, 30 fokos előrejelzés. Ez lenne az alap. Említettem már, hogy nekem erről is szól a triatlon?

váltózóna
Úgy tévedtem ide, hogy regisztráltam a Crosstriathlon Berlinre. Nem vészes a táv 1km úszás, 24km terepezés, majd 6 km futás. Jó lesz. De változatos a terep, egy komolyabb emelkedő, több helyen mély homok, egy elég gyors single trackezés fák között, közte meg zúzás az erdei autópályákon. 6 bringa kör, 4 kör futás 750m felfelé 750 lefelé az erdőben...

5 éve rendezi a versenyt a BSV Friesen úszóegyesület, én a páratlan években indulok vagyis ez a harmadik alkalom. Első alkalommal 2013-ban komoly erőpróba volt még nekem, főleg krossz... épp, hogy kezdtem bringázni, triatlonozni.

Persze igaz, hogy könnyebb soha nem lesz, max gyorsabb :-).

Ja és Berlin Crosstriathlon bajnokság is egyben. Zsír. Nyilván a krossz triatlon nem a széles tömegek versenye, de a relatív kis mezőny első fele mind kíváló atléta akikkel a helyi duatlonokon és triatlon versenyeken rendszeresen csatázunk. A bajnoksági futam vonzza a startpassz-al (DTU Startpass, német triatlon szövetségnél regisztrált, egyesületi tag) rendelkező triatlonistákat.
Én a Wasserratteneknél kapok startpass-t mint BTU tag, ez a DTU berlini regionál szervezete. Ezért is megéri nekem az egyesület keretei között úsznom.

Ja, úszás, kétszer 500m karika, futás a parton (idén nem volt szalmabála átmászás)  majd vissza a vízbe.
eligazítás
Megvolt eligazítás, vízben (is) bemelegítés, kezdődhetett a móka.

rajt

Második körben sikerült lábvízet találnom, ritka alkalmak egyike... Pont tudtam rajta maradni, szuper volt.
farvízen 500 méter így is ki voltam...

Gyorsan letudtan a váltást és zúztam be az erdőbe. Ja csak pont hosszú emelkedővel indul a kör, ráadásul úgy 100 méterre egy kissebb fatörzsekből lerakott akadály is volt, leszállás, bringa kézbe, át majd folytatódhatott a tekerés. (minden körben)


Első körben majd szét vetett a laktát és nem akart lemenni a pulzus. Volt is némi adok kapok (előzgetés), de az első kör végére beállt a bringás intenzitás és mindenkit befogtam aki a kör elején megelőzött. És így is ment tovább 17.-ről a 6. helyig jöttem előre bringán.  Nem vagyok a legerősebb bringás, de egy krosszversenyt csak azzal talán nem is lehet megnyerni. Itt nem az fog nyerni akinek a legvastagabb a combja.
 Erő, ügyesség, elmélet. És ebben a kombinációban úgy tűnik jó voltam, mert a 4. legjobb ídőt sikerült a bringán elérnem. Ennek nagyon örülök! És ahogy írtam tudom is magam a már ismerős srácokhoz mérni a korábbi versenyek alapján, és látom, hogy tényleg én gyorsultam hozzájuk képest. (vagy ők lassultak :))


A bicajom sem olyan high tech karbon gépezet mint akik között az ídőm alapján mozgok. Aluminium váz, "könnyű" kerekek és kész.

Első körben volt meredek szitu is, levegős volt a hátsó fékem, a versenyen kiderült... :-)
Szűk ösvény, jobb-bal "sikán" fák mindkét oldalon mellettem előttem, stabilizálnám a bicaj hátulját erre fékkar már  ráhúzva full az ujjamra, de semmi fékhatás, na ilyenkor van a para! Amúgy is meredek a szitu, erre plusz problémák jelentkeznek amit másodperc tört része alatt kéne megoldani. Megoldottam... a verseny hevében szerencsére nem volt ídőm rágódni a szitun és betojni a gatyába... :)

De innen már élveztem az egészet, adaptáltam a fékproblémákat, a kanyarokat a lehető legnagyobb ívben és lendülettel vettem, a lejtőkön lendületet vettem az emelkedőkhöz, stb. Mindenhol értem utól embereket. Nem is értettem, miért nem okosabban bringáznak.  Biztos vagyok benne, hogy ezeken az 1-2 másodpercet jelentő apróságokon múlott, hogy magamhoz képest kiemelkedő ídőt bringáztam. 6 kör és sok kanyar alatt lehet gyűjtögetni. Az egyenesekben meg azért ott volt a lábam is, az is igaz. :)

Be a váltózónába előttem pár méterrel gurult be a következő skalpom :), ugyanannyi ídő alatt váltottunk, futáson egyből megelőztem. Ahogy írtam volt ám emelkedő ééés igen lejtő. Blog törzsolvasók mit jelent ez? Igen! Oldalgörcsöt! Eleve fostam már elején erőből futni nehogy jöjjön, de hiába. Első kör még elment de a második körben lefelé már beállt mindkét oldalon a rekeszizomzat?, össze vissza vettem levegőt és magamhoz képest igen lassan haladtam. Nem hallottam hátulról senkit szóval így nem paráztam de előre se voltak így ambicióim. Utolsó kör végén megláttam magam előtt nem sokkal a 4. helyezettet. Na így már azért megint csak bosszantó, de hát nekem már ez is a versenyek része, a szívás az oldalammal, ez van... Ráadásul hátulról is megközelítettek, cél előtt nem sokkal, hallom nagy trappolás, áá ezt levegő nélkül késekkel az oldalamban is lesprintelem, gyorsan felejtse el bárki is hogy majd itt megelőz?!?  :)
(2015-ben 2 perccel gyorsabban futottam, ugyanaz az útvonal és körülmények...)


könyökök tágan, görnyedt tartás ->  oldalgörcs
Ötödik helyen a célban, király. Gondoltam egy korosztályos medál az meglesz. Komolyan meglepődtem, amikor a krossz triatlon bajnokság értékelésben 3. helyezettként engem szólítottak. Talán a jó bringázás miatt is, de ennek a medálnak tökre örülök. Összességében is egy jól sikerült verseny volt és plusz ez az eredmény. Hátha mégiscsak lesz valami abból a bringázásból. Két hét múlva a Neuruppiner triatlonon újra tesztelhetem magam.

Ráadásul még a Tri time magazinban is benne lesz a nevem az eredmény révén... ááá :))

Berlin Krossz triatlon bajnokság dobogó 2017
Honlap: www.crosstriathlon-berlin.de
Eredmények:  www.berlin-timing.de/Crosstriathlon-Berlin
Fotók: www.pixelthon.de
Bringa: www.strava.com/activities/1031121293 
Futás: www.strava.com/activities/1031611448

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése