2012. augusztus 20., hétfő

A helyzet vállsérülés után



    Két hete voltam megint kontrollon, a szalagok még nem jók. Fájdalom nincs ezért nehéz a terhelhetőséget eltalálnom és a szalagok nem igazán javultak, sőt már a szakadás szó is szóba került. Kicsit (nagyon) be is paráztam amikor a kontrollnál ez kiderült, bár az orvos szerint csak ídő kell.
   Diagnózisom: Clavicula szalagsérülés Tossy I. Itt a fokozatok, Tossy 1- Tossy 6:


    Ezért akkor lenulláztam  a következő kontrollig (3 hétre) a sportot, Werbellinsee-triathlon kimaradt! Már van fehér úszósapim is, baromi drágák ezek az úszósapkák... :-| Sportscheck félmaraton is ugrott ami vasárnap lesz, de azért ott leszünk családilag, mert a lányaim ott futni fognak a gyerekversenyen.
    Még egy hét a következő kontrollig addig még pihentetem a vállam, hogy a következő diagnózisnál tiszta legyen a lelkiismeretem. Mindenféleképp MRT viszgálatot fogok kérni, hogy a szövetek, szalagok végre 100%-osan diagnosztizálva legyenek, akkor is ha a szalagok javultak. Csütörtökön elmegyek egy váll specialistához is.

    A kontroll után a következő alkalomkor a gyógytornászt megkértem, hogy próbáljuk meg kinezio tape-el kicsit megtámogatni a szalagokat erre a 3 hétre. Alaposan bebugyolált és két hétig tartotta is magát a ragtapasz. Most vasárnap adta fel a szolgálatot. Ért e vmit, ki tudja...

    Az utolsó mozgásom a 10km-es futóverseny volt, azóta semmi egészen múlt hét szerdáig, akkor gondoltam rá, hogy a görgőre felülhetek, az tényleg nem lehet probléma, így görgőztem 30-45 percet minden este hétvégéig.Íme a bebugyolált váll:

filmnézéssel ok, nagyon unalmas a görgőzés...

    Hétvén most 30+ fokok voltak, úgyhogy ezt viszont kihasználtuk, elmentünk Warnemündébe, itt becsúszott néhány karcsapásnyi úszás, de semmi több. Alternatív mozgásként az iszap (homok) csata a vízben a gyerkőcök ellen nagyon király volt. :)
 Így tengődök az utóbbi hetekben minimál mozgolódással.


   Pár sor a technikáról. Befektettem egy bicikli ülésbe, mert sehogy sem tudott a fenekem megbarátkozni az ídőbringám ülésével. Elgémberedett rövid ídő után a fenekem, vágott, nyomott stb...Olvastam egy triathlon blogban az ISM ülésekről, majd miután célzottan kerestem infókat erről az ülésről és nagyon pozitív véleményeket találtam, erre esett a választásom.

ISM Adamo Time Trial
Részletes leírás: ISM time trial   A hétvégén jött meg, este már tesztelem is a a görgőn...remélem beválik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése