2013. január 16., szerda

1 év gyorsúszás

   E jubileum :) alkalmából  megnyomtam az első 500 métert, 9:11 perc.  Meg kéne tanulni rendesen fordulni is...valamikor mostmár nekirugaszkodom. Ha felszorzom 3800 méterre ezt az 500-as ídőt, 70 perc, persze nem tudnám jelenleg tartani, talán a rövidtávon...de szóval ha eljutok Ironmanig mindenképp ezen belül szeretném megcsinálni, nem tudom, lehet irreális...ez az elképzelésem, tovább szeretnék fejlődni. :)
   Szóval a heti kétszer 45 perc úszásból egyelőre ezen a szinten stagnálok. Azért ennyi úszásból lehetne még szerintem szépen fejlődni, ha szisztematikusabb edzésprogramot csinálnék. Így is a technikámra koncentrálok,  de nagyon kevés speciális gyakorlatokat végzek, az utóbbi ídőben a lábbóját sem használom.
   Nyáron át szeretném úszni (gyorsban) a Balatont is a hagyományos átúszáson, amihez tavasszal növelni szeretném az úszások mennyiségét. Sajnos ebben az uszodában a munkaídőmmel kombinálva  hétköznap nem nagyon van többre lehetőség, ahogy már írtam nincs fenntartott gyors sáv, csak kedden es csütörtökön este negyed 10 után az aquafitness órák után marad meg a szélső sáv és 22 órakor vége a mókának. Lehet ídőben és anyagilag is növelnem kell az "áldozatokat", ha mínőségi ugrást szeretnék, a profi uszoda sajna elég messze van...
 
   Vera's Triathlon blogján levő szuper uszós videókat érdemes megnézni, nagyon sok ellesni való van. :) Személyi tréner,  total immersion oktató a hölgy. Nagyon jókat ír úszástechnikáról, ha a német nem akadály, érdemes átolvasni. Itt található a gyorsúszás videó gyűjtemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése