2013. december 17., kedd

117 km

   Fáj a talpam, néha fáj kicsit a térdem (sztem mert a talpam miatt hülyén futok). Így nincs is nagyon miről írni, az új görgőmön kívül. Nagyon frankó cucc, egy igazi playstation sportolóknak, szinte várom mikor ülhetek újra rá. Nem éppen ez a jellemző ugye a görgőzésre. Csak most valahogy nem vagyok írásra motivált, pedig lehetne róla mit. Tacx I-Genius a típusa. Végre watt alapú, célzott edzésprogramokat tudok "bringán" csinálni. Ami a futásnál a pulzuskontroll, az kb. a bringázásban a watt mérés. Első lépésben kellett is egy CP20 tesztet nyomnom, hogy a görgőben levő tréning programok nehézségi foka a jelenlegi szintemhez igazodhasson. Az eredmény alapján a Functional threshold Power értékem 243 Watt, ennyit tudok jelenleg. Ez egy amatőr bringástól egy átlagos értek... Reális... Meglátjuk fejlődök e rajta tavaszig.

   Szóval a 117 km, előbb néztem az ezévi összesítéseim, idénre ennyi hiányzik a kerek 2000 futó kilóméterhez . Kicsit későn néztem rá. 2 hetem van és fájó talppal, nem egy okos terv. Az utóbbi hetekben úgy heti 30 kilómétereket futottam össze maximum, óvatosabb futásokkal. Hétvégén most futottam két lassú 10-est is és hétfőn megint enyhe sántikálás volt...

  Azért neki kecmergek, legyen valami cselendzs december végére is, hamár az ajándék vásárlásokon számomra is meglepő módon, de már túl vagyok. Magamat is megleptem egy frankó ajándékkal. Aki watt mérést használ bicajon, annak ez a mű elengedhetetlen.  :-)

  

7 megjegyzés:

  1. Az előbbi hozzászólásom elszállt, úgyhogy megírom még egyszer tömörítve :) Nekem 129 hiányzik a 2000-hez, de holnap rápróbálok egy óvatosabb hosszúra. Szerencsére úgy néz ki, hogy az Achilles gondom a cipőcserével megoldódik(dott).

    Neked gyógyulást, csak ésszel fájós talppal. Jövőre is lesz futóév :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor most már ha fél lábbal is, de megcsinálom!! :) Vicc, persze, csak amit lábam engedélyez. Jövünk megyünk is az ünnepek alatt. Örülök, hogy az új cipő nálad segített. Nálam ez nem gond szerintem. Akkor neked is, sikeres 129-et! :)

      Törlés
    2. Tegnap este futás közben ki is gondoltam a heti tervet. K:8, CS:12, SZ:15, V:25. (60km) Gondoltam, ha ma teljesen jó a lábam (és jó), kimegyek ma este is 6-8 kilóméterre, tehermentesíteni a hétvégét. :) Ha ez a hét így menni fog akár még tényleg össze jöhet. :)

      Törlés
  2. Szorítok mindkettőtöknek, hogy meglegyen a 2000 :). Én a 2500-ra hajtok, 39 km kell még. Azt kb. fél lábbal is :).
    Amúgy a többiből hány km jött össze futás mellett?
    A görgős link nekem nem jön be, de rákerestem gugliban és fain cucc. Ez a másik, ami visszatérő "probléma" nálam, hogy legyen-e, vagy sem, az óra dolog megoldódott, görgőm még nincs, sajnos szerintem egy ideig nem is lesz. Ha kell, akkor marad a hideg időben is a kinti tekerés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajtunk a kerek számokra. :) Bicóból lesz 4000, úszásból 220 km. Tetszik az óra? Elégedett vagy? Egy alap görgő is jó azért és az nem drága én 40 euróért vettem használtam előzőt.

      Törlés
  3. korrekt számok!
    Tetszik az óra, lesz pár kérdésem, tudsz email címet adni, hogy ne itt beszéljünk róla?

    VálaszTörlés