2015. április 8., szerda

Gödörbe estem vagy mi?

Szerencsére nem kerítés építés közben. Bár lehet egy olyan gödörbe jobb lett volna? Nincs kedvem futni... Félmaraton óta futottam két bénát. Jó hogy tényleg most itthon vagyok és dolgozok a ház körül fizikai melót, van mire fogni, hogy mitől vagyok hulla a futáshoz. De nem ez az egyetlen ok. A félmaratoni futás teljesen elintézett. Azok után ahogy a futás alakult, úgy gondolom, tudnék  jelenlegi formámmal ennél gyorsabbat is futni. De az utóbbi hetek versenyeinek negatív hatása egyértelműen jelentekezett a verseny felétől. Talán gyorsan is kezdtem, túl optimista voltam. Láttam a 3:30 körüli kilómétereket, de nem lassítottam... Elcsesztem és a következménye fejben nagyon elintézett a végére. A berlin maraton ehhez képest hétvégi kocogás volt...

Na meg az ídőjárás. Nagyon gáz ídő van itt, olyan semmilyen! De legfőképp nem tavaszias...

Tegnap beállítottam a fékeket a zipp felnihez és kimentem kipróbálni őket, hogy viselkednek. Olyan szél volt 25-el alíg bírtam full gázon tekerni. Hagytam is a fenébe... attól is elment a kedvem.

Szombaton lesz a Neuruppin Duathlon ami Berlin Bajnokság is. Akartam menni, de a szánalmas tegnapi bringázásom után már végképp semmi értelmét nem látom.

A bringán a téli alapozásból már át kéne lendülni a tempósabb intervallokra, de hát még semmi ilyesmit nem csináltam. A triathlon versenyek aszfalton más téma mint a krossz, ahol a technikám és főleg a súlyom is számít a változatos terepviszonyok között. De ahhoz hogy a TT-ben hasonló  fejlődést mutassak, ahhoz már specifikusabban kéne edzeni...

A tegnapi 40 kilóméter után a combjaim totál kész vannak. Vicc. Lehet túledzettség is lehet a dologban...?? Alig sportolgatok a félmaratoni előtti hetekhez képest, nem hiszem...

Na most kimegyek futni, olyan szép szürke esőre álló ídő van, hátha ez lesz az én napom!

5 megjegyzés:

  1. Van egy gödör nálam is. A Rotary félmaraton sem úgy sikerült, ahogy akartam, a húsvéttal a súlyom is elszaladt kicsit és gyenge fos vagyok biciklin. Az a baj, hogy itt is rossz az idő és melóból is későn érek haza.

    De... tegnap ránéztem pár tavalyi ironman-es képemre és elhatároztam, hogy idén is hozom azt a formát :)
    Hajrá neked is !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem eo-n, pb-t szerettél volna futni? Gratulálok, szép teljesítmény ez! Látom már találtál is motivációt. Én szerintem belendültem a versenyekbe, csak éppen az ídőjárás volt vagy kaki, vagy napsütés, de végtag lefagyasztós... Elég! Jó ídőben én is szívesen bringáznék... Úgyhogy simán az ídőjárás lesz a kulcsa a dolognak. Amint jön a napsütés, melegebb ídő, átmegyünk megint TURBO-ba! Hahahaa (Wreck it Ralph) :)

      Törlés
  2. 1.26 a PM-m, attól igen messze vagyok:) 1.35-ön belül is jó lett volna.

    VálaszTörlés
  3. az a fos idő, ami nálatok volt nem csodálom, hogy nem pont sportolásra lelkesíti az embert. ahogy mata is írta, itt is dettó, hasonlóan szar az idő az utóbbi 2-3 hétben, hideg, szeles. ne gondold, hogy széjjel szaggatom az istrángot mostanában én is :). még jó, hogy versenyeim nincsenek...

    fel a fejjel, kicsit kiégtél, de amint jön a napsütés és kicsit melegebb, újra a régi leszel és a mostani kevesebb edzés (=pihenés) még jól is jön majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy legyen! Ma jó ídő volt meleg, napsütés és relatív szél mentes, jól is esett a (nem túl hosszú) tekerés . Te nyomjad bakker, mindjárt maraton! :)

      Törlés