2015. április 22., szerda

Run@work avagy munkahelyi futás (képekkel frissítve)

Csak megérkezett a tavasz első hulláma. Ezzel az én kedvem is a sporthoz. :-) Itt kb. egy órával késöbb sötétedik mint Magyarországon, ami a jó ídő mellett már most jó sportolási lehetőséget nyújt esténként.

Egy ideje már agyalok azon, hogy napközben munkaídő alatt, úgymond ebédszünetben a munkahelyemnél is jó lenne sportolni. Ídőmegtakarításban avagy extra edzés ídőben nagy előrelépés lehetne. Ehhez pont kapóra jött, hogy Oracle alkalmazott lettem, a kötetlenebb munkaídő politikájuk miatt az ídő adottá vált.

Helyszín? A Spree folyó itt húzódik pár száz méterre az irodánktól. Pár hete bicajjal fel is mértem a terepet, milyenek az adottságok futáshoz a folyó mentén. Bár ismertem a sétányt, de futó szemszögből ilyen szisztematikusan még nem néztem körül. Totál meglepődtem a pozitív fejleményeken, egy 10 kilóméteres futás 1 fordulóval simán belefér. Nem kell körözgetni, nincsenek kereszteződések, végig parti sétányon tudok futni a Tiergartentől egészen a Schloss Charlottenburgig. Ahogy az első futáson kiderült, jóval tovább is. Király!! (amúgy évek óta újították fel ezt a sétányt több részletben, ezért sem láttam át eddig egyben az egész útvonalat)

Már csak a logisztikát kellett kiagyalnom. Futócuccok, sportruha mosószer, tisztálkodó szerek, törölközők. Zuhanyzó az nincs az irodánkban, így a mosdást egy nedves törölköző kesztyűvel fogom megoldani.

Keddre nyárias ídőt jósoltak, eljött az ídő. Természetesen bicajjal az irodába, hátizsákban a teljes  "run @ work" felszerelés.

Felhívtam délben a kedvenc pizzázómat, hogy rendelhetnék e 1 ór'val előre pizzát. Igen. Legjobb! Akkor egy óra múlva jövök.

Átöltöztem, majd a főnökömnek csak annyit mondtam, elmentem futni! :-)

A futás a Spree partján szuper élmény volt! Végig fás, zöld környezet és a Chloss Charlottenburgnál sem kellett visszafordulnom.  Bár a jól kiépített parti sétány ott megszűnik, egy egyszerűbb úton lehet tovább haladni gond nélkül. Egyik oldalon kiskertek, másikon a folyó. Cserébe sokkal nyugisabb, természetközelibb volt a környezet. Végül nem az út vége, hanem az ídő kényszerített visszafordulásra.

A frissen sült pizzával már vártak rám a megbeszélt ídőben, fel az irodába, gyors mosdás és átöltözés után a pozitív tapasztalataim birtokában elégedetten kezdhettem el a szénhidrát betáplálást! ;-)

Jővőbeli munkahelyi futásaim helyszíne megtaláltatott!



Második alkalommal készítettem egy pár fotót, a média update:

Spree parti sétány, idáig lekocogok, és innen indul az érdemi futás
a folyó mentén Charlottenburg irányába
át a kastély mögötti parkon
bár a parknak vége
a híd alatt folytatódik az út
a kiskertek mentén
még az A100 autópályán is túl
a bicikli és gyalogút táblán is túl
ahol már a természet dúl
mígnem a jó futáshoz a 82-es utlrarövidhullámon szól a nóta és jelzi, hogy ideje visszafordulni
és a pizza napolimat e jól eső futás után betermelni!!!

4 megjegyzés:

  1. mázlista! hogy meg tudod oldani és hogy a munkahelyed tolerálja :). egyetlen negatívum és apró kényelmetlenség a zuhanyzó hiánya gondolom.
    sok élvezetes, kellemes futást! és majd pár képet is csinálj, hogy milyen az út.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. A zuhanyzó már a hab lenne a tortán. Teljesen ok így is. Fotók készítésére jó eséllyel már holnap lehetőségem lesz. :)

      Törlés
  2. óó banyek, ez nagyon szép hely! kicsit engem a zürichi futásomra emlékeztet a terep, ott is a hidak alatt, kiskertek mellett/között lehetett futni a Limmat mentén.

    és banyek, hogy ekkora pizzát becsavarsz ebédre...grat! :)

    VálaszTörlés