2019. január 16., szerda

Hawaii-on jó bringázni

A hawaii-i Ironman világbajnokság közvetítéséről készítettem ezeket a pillanat felvételeket.

Profi férfi mezőny. Keresd a kép bal felső, illetve jobb alsó sarkában felénk haladó bringásokat. Hol van itt 12 méter?  Mindez a körülöttük levő kamerák, (verseny bírók?) ellenére.



Korosztályos atlétáknál sem jobb a helyzet, sőt.  Amióta követem a versenyt, minden évben látom a közvetítéseken, ahogyan a pro atlétákat mutató kamerák hátterében ídőnként el elviharzik egy-egy peloton. Mint az alábbi képeken.



Alsó hangon is bő két órával az úszás után is ilyen bolyok. Vajon az egyes atléták hogyan fogadják ezt, főleg aki először van kint és esetleg nem is hallotta, hogy hát itt ez van...  Milyen döntést hoz egy ilyen szituációban? Engem mindenesetre nagyon zavarna és nem tudom mit tennék. Előre sokszor esélytelen meglépni, esetleg maradjak le egy adott bolyról és kompromittáljam a lehetséges eredményemet, csak mert mások ennyire semmibe veszik a szabályokat? Egyfelől persze villágos, az Ironman is elsősorban üzlet. Nem kell "bedőlni" a mítosznak. Másfelől mégiscsak Hawaii és egy igen nehéz körülmények között teljesítendő verseny. Ti mit gondoltok erről?

1 megjegyzés:

  1. Tegnap voltam Dunaújvárosban egy duatlon versenyen, ami azért nem az üzletről szól, itt inkább az emberi nemtörődömség, lustaság, beleszarás dominál. Az előzetes tájékoztatóban benne volt, hogy tilos a bolyozás, majd a verseny rajtja előtt is többször, alsó hangon is vagy 5x elmondták, hogy mivel nagyon rövid verseny, ezért TILOS a bolyozás. Ehhez képest folyamatos 2-3-4 fős bolyok száguldoztak a mezőnyben, és egyik fordítónál saját magam hallottam a vezető pár bringás egyikétől amint azt kérdezi, hogy "akkor most nem szabad bolyozni?"....erre mit mondjak...

    VálaszTörlés