2019. szeptember 3., kedd

Hegyikerékpározni (nem csak) egy jó ügyért!


Szombaton rendezik az osztrák Saalbach-Hinterglemmben  a World Games of Mountainbiking bringás hegyi maratont. Amikor tavasszal olvastam róla a céges újságban, azonnal felkeltette az érdeklődésem. Néhány éve már tervezgettem, hogy Ausztriában a Salzkammergut Trophy-n is el kéne indulni, úgyhogy kapóra jött!

Sőt, a munkáltatóm (Oracle) támogatja / felhívja a figyelmet egy osztrák alapítványra, amely a "pillangó gyermekek" kezelésével foglalkozik. Sajnos a név egy nagyon súlyos betegséget takar. Nagyon megdöbbentett, amikor részletesebben olvastam róla.

A betegségről (wikipedia cikk angolul): Epidermolysis bullosa (EB) - pillangó gyermekek


Röviden ez egy olyan bőr betegség, ahol a bőr ultraérzékeny és minden kis érintéstől azonnal megsérül és elsebesedik. Hiányzik a bőrből teljesen a kollagén. A felnőtt kor elérése is már siker. A test folyamatos küzdelme a sok sebbel, gyulladással elképesztő energiát emészt fel, ezért is maradnak nagyon alúl fejlettek a betegségben szenvedők.
Német bild újság cikke Danielről, aki a betegségben szenved (németül:  https://www.focus.de/gesundheit/news/daniel-masutt-aus-greimerath-von-der-tapferkeit-eines-schmetterlingskindes_id_10679963.html

A cégünk minden egyes megtett kilóméter után 1 eurót adományoz az alapítványnak: https://www.debra-austria.org

Kollégáinkkal együtt, ha minden jól "gurul", több mint 2000 eurót fogunk összehozni. Nem is volt kérdés, hogy a leghosszabb távot válasszam (ürügy) 80km-rel és 3600m szinttel. Az időjárás nem lesz optimális, de jó ídőben mindenki tud brigázni! 🙂

Holnap már el is húzok, hogy a verseny előtt még legyen egy kis ídőm a környékbeli hegyeket lecsekkelni. 


Természetesen az élménybeszámoló sem fog elmaradni! 

I'll be back!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése