2011. szeptember 23., péntek

Schorfheide Lauf, Lauf für die Seele 2011.09.11.

Kezdem gyorsan a verseny előtti hét programjával:
09.06. Kedd     bringa,     2 x 16km
09.08.Csütörtök    futás,   7,93km,    39perc,    4:56 perc/km,    150 átlagpulzus
09.09. Péntek     bringa,    2 x 16km

09.11. Vasárnap: 21km  futás, és a beszámoló:

Lauf für die Seele, talán  a "Futás a lelkünknek" az megfelelő fordítás.  Valóban az volt, illetve lehetett volna, de a versenyszellemet nem nagyon tudom legyőzni ilyenkor, rendesen kifutottam magam. :)   Ez a relatív kicsi futórendezvény az eddigi legklasszabb félmaratonom volt. Már a szervezés, a kis faluban a sok kedves ember aki segített, dolgozott a rendezvényen, a frissítő pontoknál, az erdőben az írányt mutatva, nagyon családias jelleget adott. E mellett a természet valóban fantasztikus. A terület, aminek egy kis része csak ahol futottunk, 2011 júniusa óta már hivatalosan is az UNESCO által a természeti világörökség részévé lett nyilvánítva. Csodálatos volt, az erdő, kis mocsaras tavacskák amik még a jégkorszakban a jégvándorlás által formált tájban bújnak meg, a jó levegő a gyönyörű erdei színek. Nem lehet egy kommerciális városi maratonnal egy lapon említeni, ez sokkal klasszabb.
  Sok kissebb, de mégtöbb durva szintkülönbséggel kellett megbírkózni ami nagyon nehézzé tette a futást, de nem csak ez nehezítette, volt homokos talaj , sár,  mohás csúszós talaj, a futóösvényen keresztbe kidőlt fák, kiálló gyökerek a tó melletti ösvényen, vaddisznó által feltúrt talaj...
  Cserébe a frissítő pontokon nagyon gazdag kínálat volt. Víz, kóla, multi, iso, tea, banán, csoki, ropi. Általában nincs ilyen változatos frissítés. Szóval minden a legszuperebb volt.
  A 21 km-es távon 14.-ként futottam célba, M35 korosztályban 2. lettem a 124 értékeltből.
Cél ídő: 1:40:06
Átlag szívritmus: 170
Maximum: 199
Kalória: 1210 Kcal

Egy pár kép:

márcsak 500m, kész voltam.

ott a céél, lányaimmal együtt abszolváltuk :)

alkoholmentes búza, proost! :)

Sports tracker log:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése