2012. június 13., szerda

Gyorsjelentés az úszásról

   Nem hagyott nyugodni a hétvégi neoprénes probléma, elkezdtem a triathlon ruhára gyanakodni, hosszban nagyon patentos és arra gondoltam vállban esetleg az okozza a kényelmetlenséget úszásnál ami kikészít. Hétfő este elgurultam a bányatóhoz és fürdőnadrágra vettem fel a neoprént és valóban nem volt gond! Jót úsztam és már kezdek ráérezni a neoprénben úszásra is azt hiszem. Ok, ez megoldva! Versenyen majd csak derékig bújok a triathlon ruhába és úgy fogom felvenni rá a neót. 
   Tegnap este uszodában voltam, úsztam a már szokásos 500-akat és itt is van némi fejlődés, első 500 méter 9:40, második 500 méter szemüveg igazítással 10:14 és a harmadik 500 is szemüveg igazítással is 10:02. A végén már csak 450 méterig jutottam mert zárt az uszi, 9:04 vagyis konstans 10 percek mennek jelenleg utazóban törekedve a 3-as csapásszámú levegővételre, de azért sokszor kettőre kellett.
   A hétfői neoprénúszásnál és most az usziban is éreztem, hogy kezdek ráérezni a  hosszú, egyenletes csapásokkal való kis csapásszámú úszásra. Sokkal kevesebb energiát emészt fel annak ellenére, hogy gyorsabban haladok.
   Ezek után egyre jobban várom, hogy milyenre sikerül az úszás a versenyen. :-)

2 megjegyzés:

  1. Hihetetlen fejlődést mutatsz úszásban, gratulálok hozzá :)
    Jó versenyzést kívánok a hét végére, ne fogd vissza magad !

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, nagyon örülök én is neki! Ez a szám nekem a legnagyobb kihívás jelenleg. Gondolom neked is.
    Köszi, nem fogom!!! ;-)

    VálaszTörlés