2012. június 19., kedd

Liepnitzsee-Triathlon 2012

   Jó verseny volt! De mégjobb ha azt mondom, a műtét sikerült a beteg meghalt. :-)
     A váltózónában még tapasztalatlanul készítgettem össze a cuccaimat majd az eligazítás után felálltunk az úszáshoz a tó partján. A mezőny fele derékig a vízben én a partról vártam a rajtot nem akartam elöl útban lenni. Ismeretlen volt még minden de legfőképp egyben az úszótáv. Néztem a bójákat, baaazi messze voltak és az még csak ugye 750 métert jelentett. 2 kört kellett lenyomni.
    Óvatosan kezdtem figyeltem az irányt és próbáltam jól helyezkedni  is a vízben néha sikerült egy egy úszó mögé bebújni. Az első kört gond nélkül nyomtam le, ki a partra megkerültem a bóját és már futottam is vissza a vízbe. Itt kezdtem ellépni a körülöttem úszóktól és az utolsó forduító bója után még fokozni is tudtam a tempót ekkor már teljesen elfogytak körülöttem és elöttem sem láttam a közelben (10 méterig) senkit. Kiértem a vízből futottam a váltózónába (kb. 150 méter). Láttam még jó sok bringa van bent, akkor az úszás ok volt, a vízben fogalmam nem volt, hogy vajon a mezőny melyik részében haladok. :)
  Érzésre gyorsan fel is kaptam a bringás cuccokat és indultam a nyolc darab 5 kilóméteres bringakör teljesítésére.  A kevés igazi bringaedzésem meg is látszódott, bár 34 km/órán felüli körátlagokat abszolváltam egy egy bringás igen keményen lépett el mellettem az emelkedős részeken (főleg). Én is előzgettem azért, így meg volt az egyensúly, a motiváció. :-)
    Csakhogy... utolsó körben 2 kilóméterre a  bringa etap végétől egy szük kb 1,5méter széles sétaút részen egyszercsak elvágodott közvetlenül mögöttem valaki nagy csattanással. Hirtelen arra gondoltam, csak nem miattam és hátranéztem mi történt. Nem kellett volna. Egyből a betonjárda melletti füvön találtam magamat. Ahogy próbáltam visszajönni az első kerék elcsúszott a szintkülönbségen én szép tempóval keményen  elvágódtam balra. Combomon alkaromon vállamon szép nagy horzsolások kicsit megszakadt ruha, ezenkívül semmi nem tűnt fel, úgyhogy fel a bicajra és betekertem a váltózónába. GPS log alapján itt körülbelül 1 percet veszítettem.
    Le a sisakot, fel a cipőt, vízzel a kulacsból kicsit lemostam a sebeimet és már indultam is a 8 kilóméteres futókörre a tó körül. Sajnos ekkor kezdődött a triathlon legnehezeb része. Nem tudom, hogy ez hasizom,  tüdő rekeszizom vagy a gyomrom okozta, de teljesen görcsben volt a derekam magasságában törzsem, minden lépés belémnyillalt és nem tudtam nagy levegőt venni. 2-3 kilóméter után már többször is meg kellett állnom úgy szúrt. Aztán nagy nehezen az 5. kilóméter környékére beálltam úgy, hogy ilyen nagymamás görnyedt óvatosan légzős tempóban tudtam kocogni, aztán talán az utolsó kilóméter volt már kicsit könnyebb. GPS log alapján 5:21-es átlagtempó...érthetetlen. Fáradt kimerült egyáltalán nem voltam. Útólag arra gyanakszom rengeteget ittam már verseny elött is és a bringán is, de csak a bekevert izót! Vízet szinte semmit. A gyomrom görcsben állt büfögni akartam de nem tudtam, vagy ha igen majdnem hányás lett a vége.
   Azért nehezen de teltek a kilóméterek. Aztán ahogy ráfordultam a célegyenesre máris megint a pozitv dolgok kerültek előtérbe és boldogan hatalmas mosollyal fejeztem be első triathlonversenyemet 2:23:08-as ídővel a 41. helyen a 82 olimpiai távon indulóból.


úszás
31:08,2                        bruttó 25. összesített
váltózóna
1:51,0 (32:59,2)
bringa
1:09:01,6 (1:42:00,8)   bruttó 32. összesített
váltózóna
47,3 (1:42:48,1)
futás
40:19,2 (2:23:07,3)      bruttó 41. összesített

     A biciklis bukásnak lettek következményei sajnos, szalaghúzódás illetve részleges szalagszakadás a bal vállamban. Miután estére már nagyon fájt hétfőn elmentem a kórházba...röntgen stb...törés nincs DE,  5-8 hét szigorú gyógyulási ídő, hogy a szalagok kellően rendbe jöjjenek. Ha túl korán terhelve vannak behegesednek megkeményedhetnek és akkor már soha nem nyerik vissza eredeti flexibilitásukat, ergo folyamatosan kiújuló problámákat eredményezhet...szupier...
Ezzel a jővő hétvégi triathlonon, az 5i50 Berlin-en való indulásom ugrott. Nagyon remélem legalább az augusztusi középtávú terveimbe nem kavar bele ez a sérülés.

Szóval egyből elég sok minden történt máris az első versenyemen, kicsit vegyesek az érzelmek a jelenlegi fájdalmak miatt, de a fájdalom biztosan elmúlik és csak a szép emlékek maradnak. :-)

Egy barátom sok fotót készítettt, képgaléria: Liepnitzsee triathlon 2012 képek
Részletes eredmények: Olympische+Distanz,+_3_500.pdf
GPS Log: Timex run trainer log

7 megjegyzés:

  1. Gratulálok a befutóidőhöz! Igazán szép sebességgel haladtál. A gyomorgörcs pedig majd elmúlik.

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok az első versenyhez, nagyon jó időt mentél :)Lehet, hogy túlittad magad és emiatt állt görcsbe a gyomrod ?
    Sajnálom a sérülést, mielőbbi gyógyulást.

    VálaszTörlés
  3. @Öregbaka: Köszönöm szépen! Az már el is múlt. :)
    @Mata: Köszönöm szépen! Én is erre gyanakszom. Hát igen, apró hiba nagy következménnyel, thats life. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia, hogy halad a gyógyulás ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali, mondhatni jól. Járok gyógytornára és tegnap este másodszorra próbálkoztam az úszással, már tudtam úszni párszáz métert, 50m utáni megállásokkal.
      Már múlt hét csütörtökön is megpróbálkoztam vele, titkon remélve hogy menni fog és akkor elindultam volna vasárnap az 5i50 versenyen, de akkor még minden húzásnál fájt, kinyújtani teljesen a karom előre egyáltalán nem is tudtam. Alakul. Már futok meg egyszer bringázni is voltam, aeroban kicsit érzékeny a vállam, de a bringázásnak nincs akadálya. :)
      Előny volt a 2 hét betegszabi és a bombázó gyógytornászcsajszi akihez járok. Összességében talán még jól is jártam :D

      Törlés
  5. Speciel a feleségem is gyógytornász (és bombázó is :) Ő mindig azt mondja, hogy törésnél, húzódásnál a 6-8 hét mozgásmentességet SZIGORÚAN be kell tartani ! Sajnos ez a magunkfajta "kényszerbetegeknél" nagyon nehéz, de Én hiszek Neki. Úgyhogy csak óvatosan a mozgással. Verseny lesz két hónap múlva is, meg jövőre is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Profi párválasztás. El ne árulj!! :)
      Azért odafigyelek ám. A gyógytornászom is mondja, hogy nagyon szépen javul ilyen rövid ídő alatt.

      Törlés