2011. december 2., péntek

Timex Ironman RUN Trainer GPS

Kedden a kezembe kaparinthattam az órát. Nem bonyolódok részletes tesztírásba én inkább csak leírom mi tetszik nekem benne, minden más fontosat elolvashatsz róla itt:
DCRainmaker.com Timex Ironman RUN Trainer GPS in depth review


Timex Ironman RUN Trainer GPS

Az egyik dolog, ami nekem nagyon tetszik,  a konfigurációs szoftvere amivel az óra összes paramétere kényelmesen a számítógépről állítható, az óra USB kábellel való csatlakoztatása után. Rengeteg paramétere állítható az órának, mint pl. edzésfajtánként (Time/Chrono/Interval) 4 függetlenül konfigurálható kijelző, választhatóan 3 vagy 4 soros kijelzési módban. Edzés közben 1 gombnyomással lehet a képernyők között lépegetni. Az edzéstípusok paramétereit is kényelmesen beállíthatjuk a számítógépen keresztül, nem kell az óra gombjaival a menürendszerben mozogni. Ami amúgy teljesen logikusan felépített, jól lehet navigálni benne óráról is, csak nagyon sok menüpont és szint van.
Ezenkívül az online edzésloggoló program is tetszik, a Timex a www.trainingpeaks.com online edzés naplózó szolgáltatását használja. Itt az edzések mellett pl. a használt eszközöket (cipő,bringa), vagy a napi étkezéseket (kalóriára és fő tápanyagokra bontva), illetve a humán tényezőket (a napi alvás adagtól a vizelet állagáig szinte minden) lehet nyilvántartani, egy kalendárban vezetni, aminek a kiértékelésére többféle grafikon, összesítés, statisztika érhető el. De vezetni lehet a heti terveket és azok teljesítéseit, ergo edzésprogram vezetésére kiváló. Ez az alapcsomag ingyenesen használható regisztáció után, akinek ez nem elég az szép summáért a full részletes Pro verziót kapja.


Amit én összehasonlítani akartam az a GPS log minősége a telefonomhoz képest. Ezért vettem végül, hogy megbízható GPS logjaim legyenek a versenyekről.

Telefon típus: HTC Desire
GPS Chipset: Sirf STAR III
Szoftvare: Sportstracker

Óra típus: Timex Run Trainer GPS
GPS Chipset: Sirf STAR IV
Szoftver: timex firmware

A telefon log térkép www.sportstracker.com-on, az óráé a timexironman.trainingpeaks.com-on található. Alább a linkek.

Bicikli log összehasonlítás:
Telefon: http://www-fb.sports-tracker.com/u/Jozsef/workout/58tdb6r93hve4jil
Óra: http://tpks.ws/VchHpHsw

Futás log összehasonlítás:
Telefon: http://www-fb.sports-tracker.com/u/Jozsef/workout/d0rhgr6md98cj94r
Óra: http://tpks.ws/8oEo

A bicikli logból kiemeltem a következő részletet. Itt a keskeny bicikliútról le kellett mennem az autóútra, csak így tudtam megelőzni egy másik bringást magam előtt. Miután megelőztem, a következő lehetőségnél visszamentem a bringaútra. Pont ahogy a műholdképen, ugyanúgy parkolt néhány autó. A különbség:
HTC Desire - Sportstracker
Timex Ironman RUN Trainer GPS

A különbség jelentős, az óra javára. Bódottcság! :)

Az összegzésem az, hogy a teljes óra-gps/óra szoftver/tréning elemző csomag kiváló! :)

15 megjegyzés:

  1. Hello !

    Én is most nézegetem a GPS órákat mert az Adidas MiCoach-om beszart. Az biztos hogy a telfonnal való Sport-Tracker mérés nagyon pontatlan. Jó a blogod én mostanában kacsinagatok a triatlon felé...

    Üdv : J

    VálaszTörlés
  2. Szia Joe,

    Nagyon jó az oldalad. Annyit szeretnék érdeklődni az óra felől, hogy ha intervall funkciót használod. Amíg le nem telik egy intervallum pl. INT1 átugorhatok egyből az INT2-re, úgy, hogy megállítom az INT1-et? Vagy akármelyik intervallumra tudok ugrani?

    Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,

      eddig nem használtam, én csak 500m-re szoktam állítani az auto lap-ot és úgy edzek intervallt.
      Megnéztem neked, igen, a START gomb nyomva tartásával a következő intervalra lehet toväbb ugrani. Kiválasztani nem lehet, csak mindig a következőre.

      Innen le tudod tölteni a user manualt angolul:
      http://www.timex.com/info/Product_Instruction_Guides_Downloads?extid=ws_ironman-intl

      Üdv
      Joe

      Törlés
    2. Szia,
      Nagyon köszönöm. Én nem ezt az órát szeretném megvenni, hanem a Timex Race Trainert. Ez a GPS-es óra kicsit drága, de látom, hogy jó hasznát veszed. Én csak futáshoz használnám.

      Törlés
  3. Még valami nem tiszta az órával kapcsolatban.
    Ha beállítok neki 3 percet egy intervallumra, és 2 percnél megállítom ezt az intervallumot.
    Akkor is át tudok lépni a következőre?

    VálaszTörlés
  4. Hát szerintem, Stop, majd start majd hosszú stop.

    VálaszTörlés
  5. Egy kérdés még:
    Te melyiket vennéd meg?
    Ironman Race Trainer vagy a Road Trainer.

    A Race trainerben van 10 edzésprogram plusszban, ami nincs a Road Trainerben. Viszont a Race Trainer mintha olcsóbb lenne. Nem tudom melyik órát lenne érdemesebb megvenni.
    Te mit tanácsolsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      Tanácsot nem tudok adni, nem ismerem sem az órákat sem az igényeidet. A race trainernek ahogy nézem több verziója van 90-160 euróig.
      Elolvastam róluk amazonon a rövid ismertetést. Egy dolog tűnt fel, hogy a résztávonkénti átlagszívritmus adat tárolása nekem hasznos funkció és ezt csak a Race trainer nyújtja. Futóversenyen ahol táblázva vannak a kilóméterek, szépen lehet így loggolni a tempó mellett a szívritmus értékekeket is. Nem csak az átlagot kapod a végén.

      Nekem van egy Timex Target trainer órám is ami ezt tudja és nekem fontos. Viszont ami negatívum a Target trainerben, hogy csak 3 edzést tud tárolni...

      Törlés
  6. Helló,

    Azt szeretném még megkérdezni, ha stopper funkciót használok, akkor ad hangjelzést, ha túllépem a pulzust vagy alatta vagyok? Ez a leírásból nem derül ki.
    Neked a Target Trainer adott ilyenkor hangjelzést?

    Köszönöm válaszod!

    Üdv.!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Target trainerben es Run trainerben is konfigurálható, hogy adjon e hangjelzést a Pulzustartomanyok atlepesekor.

      Törlés
    2. Azért kérdeztem ,mert a Race Trainernél az volt, a használati útmutatóban írva, hogy ha a Stopper funkciót használom akkor csak vizuálisan jeleníti meg nyilakkal a pulzus túllépést.
      De akkor a Target Trainer hanggal is jelzi ezek szerint a Stopper funkciónál.

      Törlés
  7. Azt szeretném még megtudni ha a Stopper funkciót használom, könnyen tudom állítgatni a a pulzus célzónákat? Fontos, hogy Stopper funkció alatt.
    Ahogy ezelőtt mondtad, Stopper funkciónál is csipog az óra, ha kilépek a Pulzus célzónából?
    A használati utasításában nincs benne, hogy ha a Stopper funkciót használom akkor ki lehet vele iratni, hogy éppen melyik pulzus célzóna az aktív?
    Bocsánat, hogy sokat kérdezek, de sajnos nem tudom milyen órát válasszak. Annyit tudok, hogy a Timex nekem jobb lenne.

    VálaszTörlés
  8. Ha stopper alatt a Chrono menupontot erted, igen. Nem celzonabol, hanem a konfiguralt zonahatarokon atlepsz. Nem tudom ki lehet e iratni. En is hagy kerdezzek, miert lenne neked epp a Timex jobb? :)

    VálaszTörlés