2012. március 16., péntek

Van ám úszókaland!

     Múlt hét kedden este gondoltam egyet, elmegyek az 50 méter hosszú medencéjű uszodába! Király lesz! Megnéztem meddig van nyitva, a bérletem ott is érvényes, Berliner Badebetriebe kezében van minden uszi, így a jegyek, árak mindenhol megegyeznek, a bérletek bármelyik usziban felhasználhatóak, ez tetszik.
     Éppen nálunk volt anyukám kijött 2 hétre, kicsit besegített a gyerekistápolásban meg főzőtt igazi Triathlon Nutrition kajákat, tudjátok, például Bableves füstölt csülökkel, meg palacsinta, vagy fasírt krumplifőzelékkel, soroljam még??? Egy fenét, nem árulom el a felkészülésem minden titkát!! Hohóóó! ;-)
     Szóval amikor be akartam pakolni a cuccaimat, nem találtam őket a szokásos helyén, a szárítón. Anyuuu! :) Itt és itt vannak. Ok szuper. Be a cuccok, minden megvan. Uszodánál leparkolok, kintről ahogy a bejárat felé megyek a hatalmas üvegablakokon át látom a baromi jó hosszú medencét, nincsenek is sokan, zsíír. Bemegyek, lehúzom a bérletem a kapun, öltöző, pakolok ki, törölköző, sapi, szemüveg, tusfürdő, fürdőnadráág...fürdőőőnadráááág hol vagy vazzeeeeeee? Ááááááá!
    Faarccal vissza pakoltam a cuccokat megint a táskába, kislattyogtam, egy tapasztalattal gazdagabban és 2,50 Euróval csóróbban indultam szépen haza!  :-))
   Öregszem vaze! Ha kibillentenek a megszokott rutinomból kész vége, SYNTAX ERROR, és még nincs vége!
    Most kedden, szokásos uszodámban, minden nálam van még a fürdőnadrág is, miután átöltöztem, bementem az uszómedencéhez, elslattyogtam az úszómesterek mellett, akik között ma egy csaj is volt. Háttal a teli medencének szépen felvettem a uszósapimat majd becsobbantam a vízbe. Minden ok volt leszámítva, hogy rosszul ment az úszás. Este 10-kor, mint legtöbbször, most is utolsóként jöttem ki a vízből. Üres a medence terem, kivéve az úszómester csajszit! Elmentem zuhanyozni, leveszem a fördőnadrágom, majd miután lezuhanyoztam, a nadrágot is át akartam mosni. Nézem,  4 cm-es szakadás a seggén a varrás mellett! Jó nagy kerek lyukat alkotva ha normál mértekben feszítem az anyagot. Mamáááám! Istenem mondd, hogy úszás közben szakadt ki és nem csináltam magamból hülyét egyből érkezéskor! Mivel átöltözéskor nem vacakolok sokat, simán el tudom képzelni, hogy nem vettem észre. :-))

    Cserébe ma este pihenőkkel együtt (kb 2-3 perc, várnom is kellett néha mellező emberkék miatt), vagyis bruttó 12 perc alatt úsztam 500 métert.  Egész jónak tartom, hogy 2 hónap után ez az 500m ilyen ídővel megvan. Most jól ment, volt mégtöbb levegőm, mégtöbb erőm, minden alkalommal egy leheletnyivel több. Érzem, hogy már közel vagyok ahhoz, hogy nem kell majd megállnom 100-150 méter után egyáltalán, és akkor egycsapásra összeáll a kép! Nem tudom mi lesz reális júniusig de úgy terveztem, hogy 25-27 perc max alatt meg kéne úszni az 1500-at.Hááát, meglátjuk!
    Végül 36 perc bruttó alatt úsztam 1250 métert, az 500 méter után már több volt a pihi, de itt már gyakorlatok is voltak. Köszi "G" a videót! Úsztam vízben előrehúzott tenyérrel, ökölbe szorított kézzel, és kiváró tempózással is amikor egyik kéz elöl megvárja másikat. Eddig is gyakoroltam az utolsó gyakorlatot, néha nehéz volt, de most mindegyik könnyedén ment! Úgy örülök!!

2 megjegyzés:

  1. Így legalább izgalmas az úszás is. :-)
    Tavaly nyáron én is pont így jártam, mikor barátnőmmel elmentünk teljesítménytúrázni és a túra céljának városában volt egy nagyon jó uszoda. Végig cipeltük az úszásfelszerelésünket, hogy a túra után megnézzük az uszit.
    Néhány km-rel a cél előtt jutott eszembe, hogy mindent hoztam, csak fürdőruhát nem, ugyanis mindig össze van készítve az úszáscuccom táskástul, de most a fürdőruhám máshol volt, mert előtte lévő nap abban jógáztam.
    Végül a város egyik kis boltjában találtam pár száz forintért olyan fehérneműt, aminek anyaga hasonló volt a fürdőruha anyagához és azzal libbentem be az usziba, de úszni azért nem mertem benne, csak a félhomályban szaunázni. :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Szamóca!
    Igen :), te végül a lehetőségekhez képest jól megoldottad! Így legalább nem veszett kárba a "cipelés" és megvolt a jutalom (szauna) a célban. :-)
    Klassz az avatar fotód, milyen kutyusod van?

    VálaszTörlés