2011.03.06. Vasárnap, 10,91km, 1 óra 15 perc, Futás (+1 fok)

Pénteken kitisztult a szervezetem, így is fel lehet fogni :), szombaton már jól éreztem magam, tudtam rendesen enni, inni.
  De...most hogy már profi eszközeim vannak :) tudom mérni a pulzusom futás közben. A pénteki futáskor a pulzusom végig 150-155 között mozgott ami túl magas hosszú távra. Ezt lejjebb kell vinni úgyhogy próbáltam nagyon lassan kiegyensúlyozottan futni. Nagyon jó volt. A futás nagy részén 135-140 körül volt, a végefelé nőtt meg a lassú tempó mellett is 150 körülire. 
Nagyon érdekes számomra is, hogy az egyszerű futkározásból milyen hatékony felkészülést lehet csinálni kontrollált módszerekkel. A terhelés alatti pulzusszám és az edzettség foka is bizotsan összefügg, tehát ha folyamatosan edzek, akkor ugyanezt a távot ugyanilyen tempóval egyre kissebb pulzusszámmal tudom majd  teljesíteni. (Csak el ne aludjak a végén út közben :)) 
A ~11 km-re 2 hét után büszke vagyok, főleg, hogy a kitartással most a futás közben nem volt gond, csak az utolsó kilóméterre a térdem kezdett fájni. Legfontosabb cél mostantól az izomnövelés a lábakban. Holnaptól Rocky Balboásan nyomom, vagyis mezei módszerekkel teszem változatossá a tréninget :). Azokon a napokon amikor nem futok, biciklivel fogok munkába járni, az napi kétszer 15km,  reggel és este. Tempósabb futások hétközben illetve a vasárnapi hosszú táv ez lesz a következő hét programja, most úgy érzem jól haladok a cél felé. Telefonnal készítek GPS logot minden futásról, érdekesség képpen itt egy logfileból generált riport a mai napról:   
Log file letöltés
(A magassági adatok zöldségek azt hagyjátok figyelmen kívül.)

Ja tegnap sikerült egy nagyon jó víz és szélálló de légző dzsekit vennem egy outlet boltban, ma már abban futottam, súlya semmi, amikor elinultam egy kicsit fáztam de késöbb a tűző napon sem főttem bele, "mindössze" 21 euróert. Azért írom így, mert a hasonló kimondott futó dzsekik 60-150 euró között mozognak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése