2012. március 2., péntek

A legjobb kulacs

HA kézben viszed a kulacsodat futáshoz, te melyiket választod az alábbiak közül?



Összeszedtem pár kulacsot, amit otthon találtam, és összehasonlítottam őket a vasárnapi kulaccsal a kézben abszolvált futásom révén.

Nike kulacs, nagyon dizájnos, nagyon praktikusnak tűnik, fél áron volt, megtetszett. 470ml kapacitás. A következő egy bringás kulacs, több mint 500ml-nyi lónyálat lehet beletölteni, futáshoz kézben vinni talán egy kicsit nagy. Következő játékos, a "the universal" PET palack, 500ml. Jobb 1-ben pedig a 250ml-es PET palack.

Neked melyik a nyerő? Várj még ne! Még egy pár adat:  

Nike kulacs: 120 gramm, merev
Bringás kulacs: 95 gramm, merev
0,5l PET palack: 25 gramm, össze lehet nyomni
0,25l PET palack: 21 gramm, össze lehet nyomni, és kicsi. 

Kézbe vettem vasárnap a futás előtt a Nike kulacsot, hogy akkor ma! 2 másodperc után már  kételkedtem, hogy jó e ezt 25km-t cipelni. Alternatívát kerestem. Ekkor megpillantottam a kislányom PET palackját! Jessz! Igaz nem fér bele sok, de a 0,25l pont ami nekem kellett, nem is töltöttem cuppra.

Jól néz k ia Nike, rövidebb távra, jogging-hoz, divatos, menő, kúl akarsz lenni, akkor ez a te kulacsod. Hosszú távra 20km+ szerintem ne vidd el mert még üresen is nehéz. Vastag a kulacs, kell is a bebújó a kéznek a stabil  fogáshoz.

Bringás kulacs, lásd Nike. Igazából csak a felhozatal kedvéért tettem ide, valószínű, hogy nem ezzel indul el valaki futni.

0,5l PET palack,  szuper, ultrakönnyű, átmérője relatív kicsi, jól átfogható. Ha sok viz kell, nekem ez lesz a tuti.

0,25l PET palack, ez a csúcs! Kicsi, könnyű, pont ami kell! Még egy dzseki, pulcsi zsebébe is simán befér üresen :) Félig tele is vetekszik a súlya a Nike-éval.

Van még a kulacsos öv, sok kulaccsal. Azt nem nekem találták ki, amíg nem kényszerülök rá nyomós futó oknál fogva, addig köszi nem, felejtsetek el! :) Szóval,


Tiger Bottle! You are my favourite! 


És a tiéd?

13 megjegyzés:

  1. Én a fél lityós PET palackra szavazok. Jól átfogható kézzel és fél liter folyadék az már mennyiség. 2,5 dl folyadékot nem "cipelek", mert valószínűleg ahhoz a futáshoz nem kell frissítés, amire csak ennyit viszel. A dizájnos kulacsot kipróbálnám, a bringás meg csak arra való, mert kézzel nem lehet jól átfogni.

    Mivel általában ugyanazon az útvonalon futok, nyáron egy hatos zsugor vizet kiviszek kocsival a táv feléig, eldugom, majd cserénél begyűjtöm az üres palackokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja a kicsi palack az eléggé határeset, most a gélhez nekem pont ideális volt. A kint lerakott palack jó ötlet! Én is nagyjából ugyanazon az úton futok kissebb variálásokkal. Nyáron lehet alkalmazni fogom! :)

      Törlés
  2. Egy ilyen mindkét kézbe?
    http://img31.imageshack.us/img31/7079/67444661.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindkét kézbe? Kemény! :) Nagyon jónak tűnik, mennyi folyadék fér bele?

      Törlés
  3. Joe, futni ritkán szoktam de van mikor rámjon olyankor meg mintha muszáj lenne ... Szóval Nike nekem is van kifolyasgatlos kupakkal, dizájnos, csajos kb semmire nem használom mert edzésre nekem nem elég annyi víz, edzestartashoz meg pláne nem és dognehez így üresen cipelni agyvérzés. Futashoz a feles sportkupakos a jó sztem. Az mar mennyiség és ha kiürült, kuka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Az mar mennyiség és ha kiürült, kuka." :) Jól összefoglaltad, újabb plusz pont a flakonnak, köszi! :)

      Törlés
    2. Szia Joe!
      Jó volna vagy a kulacsövet vagy a kézben fogható akármilyen flakont megtanulnom tolerálni, mert pillanatnyilag egyik sem megy, úgyhogy én egyelőre az általam előre kijelölt frissítőállomásokon oldom meg ezt a problémát, meg figyelem a kutakat mindenfelé...

      Törlés
    3. Szeva Laci,
      ja, főleg, hogy már komoly távokat futsz! Viszont ha a te útvonaladon vannak kutak az szuper! Egy gonddal kevesebb. :)

      Törlés
  4. Kedves Joe!
    Kerékpár márkatárs lettem, és ahogy infót keresgéltem a bringáról találtam az oldaladra. Gratula a munkádért, ügyes! inspiráció gyanánt: http://www.youtube.com/watch?v=Swa8sVoDr7E Az Zoot cipőt megvetted vagy csak beraktad ötletként?
    Üdv: G

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, gratula a bringádhoz!
      Nagyon jó videó, köszi, ment is kedvencekbe! Keményen tolják a srácok. A cipőt megvettem, még nem futottam benne, várom vele a jó ídőt. :)

      Törlés
    2. Szia!

      Neoprén Kamáslit próbáld ki. Sztem elég hálás öltözék. 1-2E Ft-tól ( bocs 10 Eurotól ) lehet kapni, és leírhatatlan a különbség. De vannak a direkt téli kerékpáros cipők. Ezek valószínű pont most lesznek nagyon olcsók nálatok.
      Mennyibe került a Zoot cipő, és hol vetted?
      Az írásod kapcsán Én is ezt a shimano-t kezdtem keresni, de Te elég olcsón kaptad meg.
      A honi rablók dupla annyit kérnek érte. Néztem a csatolt ebay-es oldalt de ezt pont nem találtam rajta. Vagy másik outletbe vásárolsz? :-D

      Üdv:G

      Törlés
    3. Válasz gombot még szoknom kell, elszabadultak a kommentek a 0 per éves szintről! :)
      Találtam egy boltot, www.bike24.de-n 89.99 Euro és Mo-ra szállítás 10 euró. Én mostanában nem megyek haza, csak valamikor április vége felé, de ha nem sürgős úgy is tudok segíteni, hogy hazaviszem én. Írj emailt.

      Törlés
  5. Be fogok szerezni hosszútávon szükségem lesz rá tudom. Shimano cipőt itt vettem: www.bruegelmann.de . A zoot cipő, mivel 2011es modell, 99 euró volt. Ezért is vettem meg mert a 2012esek megint 149 és nem is olyan jók a színek. Amazonon vettem azon belül az eladó végül TRIandMore volt. Van még a triathlonladen de velük akadt egy kis gond.

    Shimano megint: Úgy tűnik mintha bruegelmann csak No-ban szállítana, most megyek úszni de utána este megint leszek, körülnézek neten, hol mennyiért van EU-s küldéssel. Hátha!

    VálaszTörlés